LIKfest

Pogoji sodelovanja in prijava 8. LIKfest

Objavljamo pogoje sodelovanja in obrazec za prijavo likovnih del

07.03.2024

foto: arhiv festiavala

Razpisana tema

Razpisan motiv/tema oziroma naslov letošnjega festivala in ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je VIZUALIZACIJA BESEDE.

Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, ki ga je pripravil Boris Beja. O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci, v snovanje in dialog pa so povabljeni tudi drugi učitelji in mentorji v kolektivu. Ustvarjalno tehniko prepuščamo vaši odločitvi, je pa v tem šolskem letu formalno omejen format na največ A3.

 

Dimenzije ter število likovnih del

Dimenzije del naj ne bodo večje od A3 formata. Dela naj bodo primerno tehnično zaščitena (fiksiran pigment, oglje, v primerni embalaži ipd.). V primeru, da bi želeli sodelovati s kiparskimi deli, naj bodo ta v tehniki visokega reliefa, pripravljena za pritrditev na steno ali v obliki samostoječega objekta.

Razstave se bodo odvijale v Pionirskem domu na naslovu Komenskega 9 v Ljubljani. Sodelujoči vrtec/šola lahko na natečaj pošlje največ 20 posameznih likovnih del. Prosimo, da upoštevate število oddanih natečajnih del.

 

Obvezni podatki za poslana dela, dostava del

Za sodelovanje na 8. LIKFestu je potrebno do 15. novembra 2023 izpolniti in poslati prijavni obrazec. Likovna dela morajo biti na hrbtni strani opremljena s čitljivo izpolnjenim obrazcem za opremo likovnega dela (sami natisnete in izpolnite za vsako likovno delo). Likovna dela je potrebno, skupaj z natisnjenimi obrazci, vročiti na naslov:

Pionirski dom, Komenskega 9, 1000 Ljubljana, vsak delovnik med 14.00 in 19.00, (datumi otvoritev in oddaja natečajnih izdelkov bodo objavljeni naknadno). Organizator si pridržuje pravico, da dela, ki so poškodovana, izključi iz predstavitve na festivalu. Za uokvirjanje del ter za postavitev razstave poskrbi organizator.

 

Dela za razstavo boste v tem šolskem letu izbrali mentorji sami. Želimo si, da je to praznovanje tudi za vas in ste povabljeni, da sami naredite »jagodni izbor del«. Sodelavci Pionirskega doma bomo ob razstavah za vsako šolo izbrali tri dela, ki bodo na koncu šolskega leta objavljena v katalogu.  Še posebej bomo veseli prispevkov, ki bodo izstopala po izvirnih in dodelanih likovnih rešitvah, avtentičnem otroškem/mladinskem izrazu ter uporabi inovativnih likovnih pristopov in tehnik.

 

Razstavni prostor, čas trajanja razstave in otvoritev

Razstave 8. LIKfesta se bodo izvajale na naslovu Komenskega 9 v Ljubljani.

Razstave bodo potekale od januarja 2024 do sredine maja 2024. Razstavni program s termini vam bomo sporočili v nadaljevanju, po prejemu vseh prijav na 8. LIKfest. Posamezna razstava bo trajala najmanj 10 dni.

 

Vračilo likovnih del

Po zaključeni razstavi bo likovne izdelke mogoče prevzeti na naslovu Komenskega 9, do 24. 6. 2024.

 

Varstvo osebnih podatkov

Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Natečaj poleg razstave v prostorih Pionirskega doma vključuje tudi objavo izbranih likovnih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi likovne izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči in podpisani starši oziroma skrbniki otrok dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o natečaju. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Z izpolnjenim obrazcem soglašate z objavo likovnih del za potrebe zavoda (razstave, predstavitve zavoda v javnosti, publikacije, promocijski material, spletne strani).

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem