LIKfest : 5. LIKfest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

01.09.2019 - 21.05.2020

LIKfest
peti likovni festival Pionirskega doma na temo »SVOBODNI«

 

Čas izvedbe festivala
Šolsko leto 2019/2020: oktober 2019 – maj 2020.

Zaradi epidemije koronavirusa bomo zaključno prireditev izpeljali meseca oktobra 2020.

 

Namen in vsebina festivala
Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter uporaba novih inovativnih tehnik. S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu
Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi.

 

Prijava na LIKfest in prijava na delavnico za pedagoge
Spodaj se nahaja obrazec za prijavo na LIKfest. Z veseljem pričakujemo vašo izpolnjeno prijavnico, ki jo prosim pošljite na elektronski naslov razstavisce@pionirski-dom.si, najkasneje do 20. septembra 2019.

 

Delavnica za mentorje in likovne pedagoge prijavljenih šol je brezplačna. Programska vodja festivala Nina Koželj bo izvedla predstavitev in demonstracijo likovnega eksperimenta na razpisano temo. Delavnica bo potekala konec septembra oziroma začetek oktobra, točen datum vam sporočimo v prihajajočih dneh in se bo izvajala na naslovu Komenskega 9. Prijava na delavnico in podrobnejše informacije se nahajajo v priponki ter na spletni strani www.pionirski-dom.si.

 

Razpisana tema
Razpisan motiv/tema oziroma naslov letošnjega festivala in ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je SVOBODNI.

Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, ki ga je pripravil vodja festivala Boris Beja. O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci. Mentorji in pedagogi pa določijo tehniko. Več o razpisani temi bomo govorili tudi na srečanju oziroma delavnici za mentorje.

 

Mednarodni predznak
Likovni festival LIKfest bo del programa projekta Liberty, ki ga je podprla Ustvarjalna Evropa.  

 

Zaključni dogodek LIKfesta
Zaključek festivala se bo sklenil z zatvoritvijo razstave 21. maja 2020, kjer bo na ogled postavljen izbor najboljših del vseh sodelujočih vrtcev in šol. Zatvoritev bo pospremil dogodek, kjer bodo organizirane brezplačne likovne delavnice za otroke in mentorje, ob tej priložnosti pa bo izšel tudi katalog z barvnimi reprodukcijami izbranih del zaključne razstave.

 

 

Programski vodja festivala LIKfest
Nina Koželj

 

Vodja festivala LIKfest
Boris Beja               

Kontakt
razstavisce@pionirski-dom.si

 

RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

Razpis 5. LIKfest

Spremna beseda

Obrazec za prijavo na 5. LIKfest

Obrazec za opremo likovnih del

 

 

                                                                          

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem