LIKfest : 4. LIKfest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

03.09.2018 - 23.05.2019

4. LIKfest

23. maj 2019

 

Likovni festival LIKfest bo tudi v letošnjem letu spodbujal avtentičnost otroškega in mladinskega ustvarjanja. Udeležencem bo približal likovno govorico ter vzpostavil dialog med likovnim delom in opazovalcem. Razstave LIKfesta bodo na ogled v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9 v Ljubljani.

 

Čas izvedbe festivala
Šolsko leto 2018/2019: oktober 2018 – maj 2019.

 

Namen in vsebina festivala
Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter uporaba novih inovativnih tehnik. S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu
Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi.

 

Razpisana tema
Razpisan motiv/tema oziroma naslov letošnjega festivala in ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je (O)KROG.
O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci. Mentorji in pedagogi pa določijo tehniko.

 

Strokovna komisija

Dela za razstavo izbere strokovna komisija v sestavi v sestavi Zore Stančič, vizualne umetnice in predavateljice na Pedagoški fakulteti in ALUO, Borisa Beje, akademskega kiparja, Nine Koželj, prof. lik. um. in Barbare Tacar, prof. lik. um.. Strokovna komisija bo izbrala likovno najbolj zanimiva in izvirna dela, upoštevala pa bo tudi skladnost motiva likovne naloge s tehniko. Komisija bo izmed prispelih del izbirala dela, ki bodo še posebej izstopala po izvirnih in dodelanih likovnih rešitvah, avtentičnem otroškem/mladinskem izrazu ter uporabi inovativnih likovnih pristopov in tehnik.

 

Razstave 4. LIKfesta bodo v letošnjem letu potekale
v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9.

 

Zaključni dogodek

Zaključek festivala se bo sklenil z zatvoritvijo razstave 23. maja 2019, kjer bo na ogled postavljen izbor najboljših del vseh sodelujočih vrtcev in šol. Zatvoritev bo pospremil dogodek, kjer bodo organizirane brezplačne likovne delavnice za otroke in mentorje, ob tej priložnosti pa bo izšel tudi katalog z barvnimi reprodukcijami izbranih del zaključne razstave.

 

 

Vodja festivala: Boris Beja

Kontakt: razstavisce@pionirski-dom.si; 031 810 683 (Boris Beja)

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem