LIKfest : 8. LIKfest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

01.10.2023 - 31.05.2024

LIKfest – likovni festival Pionirskega doma na temo »VIZUALIZACIJA BESEDE«

Čas izvedbe festivala

Šolsko leto 2023/2024: oktober 2023 – junij 2024.

 

Namen in vsebina festivala

Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter spodbujanje inovativnih likovnih pristopov v likovno snovanje otrok in njihovih pedagogov.  S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela na določeno razpisano temo. V letošnji ediciji pa si želimo še večjega sodelovanja z drugimi vsebinami predmetov, katerih so otroci deležni v šolskem sistemu.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu

Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi.

 

Cilji

Poleg ustvarjanja in razvijanja likovne produkcije v vrtcih in šolah so to razstave originalnih likovnih izdelkov. Z zaključno razstavo si zastavljamo še cilj kvalitetnega kataloga, ki ga bo sooblikoval ilustrator oziroma ilustratorka iz našega prostora.

 

Prijava na LIKfest in prijava na delavnico za pedagoge

V prilogi se nahaja obrazec za prijavo na LIKfest. Z veseljem pričakujemo vašo izpolnjeno prijavnico, ki jo prosim pošljite na elektronski naslov boris.beja@pionirski-dom.si, najkasneje do 15. oktobra 2023.

 

Ob festivalu bomo organizirali tudi izobraževanje za mentorje in pedagoge, ki bo potekala v jeseni v Art centru Pionirskega doma na Komenskega 9. Na delavnico se je potrebno prijaviti s priloženim obrazcem. 4 urno izobraževanje za mentorje bosta pripravila sodelavca Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih: Iztok Amon in Boris Beja. Cena delavnice na osebo je 20€.

 

Razpisana tema

Razpisan motiv oziroma letošnja tema je VIZUALIZACIJA BESEDE. Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, ki ga je pripravil Boris Beja. O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci, v snovanje in dialog pa so povabljeni tudi drugi učitelji in mentorji v kolektivu. Ustvarjalno tehniko prepuščamo vaši odločitvi, je pa v tem šolskem letu formalno omejen format na največ A3.

 

Razstavni prostor, čas trajanja razstave in otvoritev

Razstave 8. LIKfesta se bodo izvajale na naslovu Komenskega 9 v Ljubljani.

Razstave bodo potekale od januarja 2024 do sredine junija 2024. Razstavni program s termini vam bomo sporočili v nadaljevanju, po prejemu vseh prijav na 8. LIKfest. Posamezna razstava bo trajala najmanj 10 dni.

 

Kontakt

boris.beja@pionirski-dom.si

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem