LIKfest

LIKfest: Izobraževanje za pedagoge in mentorje

Izobraževanje za mentorje je potekalo 12. oktobra 2018 v prostorih na Komenskega 9.

22.10.2018

Likovni festival LIKfest že od vsega svojega začetka poseben poudarek daje pedagogom. Zavedamo se namreč, kako pomemben člen v procesu projekta so pedagogi, ki otrokom prenašajo naše misli, natančneje naslov in temo natečaja. Kot vsako leto smo jih povabili v naše ateljeje, da v njih predstavimo sodobne pedagoške pristope in likovne tehnike, ki jih je do sedaj posebno za LIKfest razvijala pedagoginja Nina Koželj. Letošnja likovna delavnica in eksperiment je potekala pod naslovom Mavčni tisk, Boris Beja pa je za pedagoge pripravil predavanje z naslovom Apropriacija – Ali je linorez še dovoljen na osnovnošolskih mizah?

Predavanje smo podkrepili še s praktično likovno delavnico, kjer so pedagogi spoznali na kakšne načine lahko otrokom posredujejo izkušnjo linoreza.

 

Uvodno srečanje z mentorji je bilo namenjeno tudi spoznavanju novih pedagogov in partnerjev festivala. Nenazadnje so likovni pedagogi, ki so se odzvali povabilu na festival tudi naši sodelavci, brez njihovega angažmaja likovnih izdelkov ne bi bilo.

Prva razstava se bo odvijala na Komenskega 9 že konec novembra.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem