Izobraževanje za učitelje likovnega pouka

Učitelje likovnega pouka vabimo na izobraževalno delavnico, ki bo potekala v prostorih zavoda na Komenskega 9.

Kdaj in kje
marec 2022
SOB 19 MAR
19. 03. 2022 OB 09:00 Izobraževanje: LIKfest Art center

DELAVNICE ZA UČITELJE LIKOVNEGA POUKA

 

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 19. 3. 2022, od 9.00 do 13.00, v dveh skupinah, tako da boste lahko vsi prijavljeni sodelovali pri obeh delavnicah.

 

  • Najdi motiv - slikarska nadrealistična panorama

Delavnica naslavlja pedagoge/-inje v kreativnem procesu poučevanja likovnih smeri. S primeri iz delavnic Pionirskega doma na Komenskega 9, praktičnim prikazom in uporabo klasičnih tehnik med sodelujočimi vzpostavimo sodelovalno in vključevalno okolje. Tokrat vrednotenje likovnih del ni v ospredju, sodelujoči pa pridobijo vpogled v individualne karakteristike preko likovnega ustvarjanja, tudi če je naloga zastavljena ciljno, problemsko. Temu je namenjena tudi diskusija. Z reciklažo papirja in večjo količino izbire ter prek asociacij lahko vsakdo najde zase najprimernejše izhodišče za pot v slikarsko nadrealistično krajino, ki pa se poveže v celoten panoramski posnetek ateljejskega (razrednega) dogajanja. Mentor tako osvetli tudi vzgojne in druge prvine izvedbe takšnega ustvarjanja v skupini.

 

Mentor: Iztok Amon, strok. sod. za pripravo kulturnih projektov

 

  • Relief  krajine – krajina v reliefu

Udeleženci bodo opazovali in razmišljali o pojavnih oblikah geografskega reliefa in o bogastvu besed, ki poimenujejo nadvse razgibano dogajanje na zemeljski obli (?). Spraševali se bodo o pokrajinah in meji oz. brezmejnosti krajin ter modelirali originalen relief izbrane krajine v glini. Spominjali se bodo, da obstaja visok, nizek, plitek, votel, okenski, globok, pa še kakšen označevalec likovnega reliefa.

Tako kot pri delu v celoletnih kiparskih delavnic za otroke in mladino, bo mentorica promovirala in spoštovala ustvarjalni izraz posameznega udeleženca delavnice.

 

Mentorica: Rosalia Arnšek, strok. sod. za pripravo kulturnih projektov

 

Cena izobraževanja je 20 € na udeleženca. Prijave zbiramo do 14. marca 2022, na e-naslov boris@pionirski-dom.si. Kotizacijo lahko za udeleženca poravna izobraževalna ustanova. Po prejemu prijave vam bomo na e-naslov poslali podatke za plačilo.

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem