Mednarodni filmski festival ZOOM

Podelili smo klape najboljšim filmom festivala ZOOM.15

V četrtek, 23. septembra smo podelili klape najboljšim filmom letošnje edicije festivala.

Festival ZOOM.15 je za nami. Dvodnevnemu ustvarjanju na filmskih delavnicah režije, scenaristike in igre, popoldanskim projekcijam otroških in mladinskih filmov je sledila zaključna prireditev. Na njej smo podelili filmske klape in posebne omembe žirije.

 

Mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike ZOOM je te dni potekal že 15. leto zapored. Namen festivala je jasen: spodbujanje in izobraževanje mladih na področju filmskega ustvarjanja. Ponosni smo, da je festival vsako leto bolj bogat.Preko razpisa smo letos prejeli kar 350 filmov, ki so ustrezali kriterijem festivala.

Selektorji ZOOM festivala Vid Hajnšek (režiser), Petra Gajžler (filmska pedagoginja) in Marina Katalenić (filmska pedagoginja) so v tekmovalni program festivala uvrstili 54 filmov in festival začinili s pomembno novostjo: študentskim programom, ki se je izvajal izven tekmovalnega programa.

 

Zmagovalce je izbrala žirija, v kateri so letos sodelovali: Maja Križnik (scenaristka in režiserka), Eva Jesenovec (igralka), Zlatjan Čučkov (montažer), Veronika Zakonjšek (filmska kritičarka) in Oleg Morović (programski selektor filmskega festivala Vodnjan). Tudi letos se je žirantom pridružila otroška žirija, ki je podelila klapo najboljšemu otroškemu filmu iz Slovenije.

 

Nagrajene filme in obrazložitve članov žirije najdete tukaj.

 

V okviru festivala pa smo v Pionirskem domu izdali tudi knjižico – Pojmovnik žanra, za katero so vsebino pripravili člani ekipe filmskega podcasta O.B.O.D. – Aljoša Harlamov, Mito Gegič in Igor Harb. Knjižico je mogoče kupiti v Pionirskem domu. Za več informacij nam pišite na tajnistvo@pionirski-dom.si

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem