Glasbeni festival: 9. Glasbeni festival slovenskih osnovnih in srednjih šol

Glasbeni festival Pionirskega doma v Ljubljani je vsakoletna prireditev, ki omogoča mladim in neuveljavljenim posameznikom in skupinam slovenskih osnovnih in srednjih šol, da nastopijo pred občinstvom vrstnikov in starejših ter jim predstavijo svoje izvajanje, kot tudi avtorsko glasbeno ustvarjanje.

01.01.2016 - 20.04.2016

KOMU JE NAMENJEN: mladim posameznikom in skupinam, ki delujejo na področju glasbe
KDAJ BO POTEKAL: 20. aprila 2016 (tonska vaja bo 19. aprila 2016)
KJE: v Festivalni dvorani Pionirskega doma
ZADNJI TERMIN PRIJAV NA FESTIVAL: 10. april 2016

Festival se bo v aprilu 2016 odvijal že devetič– že leta nazaj se je iz festivala, naravnanega na ljubljansko območje, razširil na vseslovenski glasbeni prostor, s čimer se vse bolj uveljavlja kot referenčni slovenski otroški in mladinski glasbeni festival, saj je za razliko od večine drugih tovrstnih dogodkov žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kvaliteto na vseh področjih mladinskega glasbenega ustvarjanja. Letos se nam bo ponovno kot partner festivala pridružila revija PIL, ki bo izglasovala tudi svojega zmagovalca glasbenega festivala, ga nagradila in predstavila v reviji.
Festival je naravnan tekmovalno, saj izmed vsake od kategorij (glasbeniki solisti in glasbene skupine) strokovna komisija izbere favorita, ki kot nagrado dobi snemanje v studiu Pionirskega doma – drugo uvrščeni pa so na preteklih festivalih prejeli praktične nagrade v obliki glasbenih inštrumentov in opreme.

Festival bo potekal v dveh tekmovalnih skupinah:
- skupini vokalnih izvajalcev (vokalisti solisti z ali brez glasbene matrice ali več vokalistov z ali brez glasbene matrice)
- skupine glasbenih skupin (skupine inštrumentalistov ali inštrumentalistov in vokalistov)

Po 20. aprilu sledi še izbor PIL ZMAGOVALCA glasbenega festivala.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem