Glasbeni festival

15. Glasbeni festival

Pridružite se nam na 15. Glasbenem festivalu!

V petek, 13. maja 2022, bomo v Festivalni dvorani pripravili veliki koncert, na katerem bodo nastopili solisti in skupine, ki so se prijavile na festival. Z glasbenimi nastopi bomo pričeli ob 18. uri, ko se bo na odru zvrstilo kar 16 izvajalcev, ki se bodo predstavili s priredbami znanih skladb in svojimi avtorskimi pesmimi. Glasbeniki, ki prihajajo iz Ptuja, Ljubljane, Raven na Koroškem, Šentjanža pri Dravogradu, in Vipave bodo tako na petkovem koncertu naredili pravi žur.

 

Letošnji festival bo ''solistično obarvan'', ki odraža stanje preteklih let epidemije, ko je bilo skupinsko ustvarjanje onemogočeno. Kljub vsemu, smo na festival prejeli tudi nekaj prijav glasbenih skupin.

 

Eva Hočevar, zmagovalka lanskoletnega festivala, ki je zaradi ukrepov potekal preko spleta, se nam bo s svojo skupino pridružila kot gostja. V živo bomo tako lahko slišali tudi zmagovalno skladbo Spake, v kateri je avtorica izpostavila svojo družbeno kritičnost. Eva je za svojo skladbo posnela tudi videospot, ki si ga lahko ogledate tukaj.

 

Letošnji člani žirije so Maja Pavlin - urednica oddaje Krompir na RTVSLO, Iztok Novak - glasbeni urednik na Radiu SI ter glasbenik Miha Guštin – Gušti.

V mladih glasbenikih bodo člani žirije iskali predvsem inovativnost, perspektivnost in kanček drznosti. Prepričljivost lastnega izraza bo tista, ki bo izstopala iz povprečja in pustila pečat na sceni. Zmagovalec festivala bo prejel studijsko snemanje in profesionalno fotografiranje.

 

Pridružite se nam v petek, 13. maja, ob 18. uri v Festivalni dvorani in podprite mlade glasbene ustvarjalce.

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem