UPRIZORITVENA UMETNOST: Gledališče

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Gledališče v Pionirskem domu odlikujejo sproščena komunikacija, brezmejna domišljija, razigranost, svoboda izraza, zabavno in ustvarjalno reševanje problemov ter skrb za drug drugega. Na osnovi tehnik gledališke improvizacije mladi udeleženci pridobivajo in krepijo socialne in individualne veščine, se urijo v javnem nastopanju, razločnem, glasnem in jasnem govoru, se vživljajo v različne vloge, čustva, stanja, sodelujejo z drugimi in hkrati pridobivajo izkušnje prevzemanja pobude, se urijo optimalno delovati v stresnih situacijah ter se učijo, kako si jih olajšati in nasploh pridobivajo dragocene gledališke, odrske in življenjske izkušnje.


Gledališče v Pionirskem domu odlikujejo sproščena komunikacija, brezmejna domišljija, razigranost, svoboda izraza, zabavno in ustvarjalno reševanje problemov ter skrb za drug drugega. Na osnovi tehnik gledališke improvizacije mladi udeleženci pridobivajo in krepijo socialne in individualne veščine, se urijo v javnem nastopanju, razločnem, glasnem in jasnem govoru, se vživljajo v različne vloge, čustva, stanja, sodelujejo z drugimi in hkrati pridobivajo izkušnje prevzemanja pobude, se urijo optimalno delovati v stresnih situacijah ter se učijo, kako si jih olajšati in nasploh pridobivajo dragocene gledališke, odrske in življenjske izkušnje. Pet različnih gledaliških mentoric vsaka na svoj način mladim ustvarja varno in zaupno okolje, kjer je prostor tudi za napake in rast ter sledijo poslanstvu Pionirskega doma, ki je predvsem negovati in spodbujati lasten umetniški izraz in glas. Pridružite se nam in postanite del naše gledališke družine, ki se enkrat na leto sreča na Improfestu - mini festivalu polletnih improviziranih nastopov, na koncu leta pa pripravimo in predstavimo tudi različne gledališke predstave različnih slogov in žanrov.

 

  • NE SPREGLEJTE! GLEDALIŠČE V ANGLEŠKEM JEZIKU

 

Skupina TEČEa gledališke dejavnosti poteka tudi v angleškem jeziku.

Udeleženci tako v praksi preizkušajo in nadgrajujejo svoje znanje komunikacije v angleščini skozi gledališko ustvarjanje. Skozi igre in vaje gledališke improvizacije urijo tako verbalno kot neverbalno komuniciranje, se učijo obvladovati tremo pri nastopanju in uporabi tujega jezika, se soočajo z napakami ter igrivo in zabavno preigravajo različne scenarije.

 

  • PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE AGRFT (skupina TESPR)

Program priprave na sprejemne izpite (30 ur) je sestavljen iz dveh delov: skupinskega in individualnega dela in obsega 15 srečanj. Na prvih desetih, skupinskih, srečanjih bodo slušatelji spoznali osnove dramske igre, zadnjih 5 srečanj pa je namenjenih individualnemu delu na pripravi besedil, ki jih bo slušatelj predstavil komisiji na sprejemnem izpitu. Takšen način dela zagotavlja poglobljeno individualno delo in svetovanje ter pripravo v okviru skupine, ki predstavlja velik motivacijski in izkustveni bazen. Delo v skupini in pred skupino je tudi pomembna izkušnja za nastop pred veččlansko sprejemno komisijo. Izkušena pedagoginja Vesna Andjelković slušatelje spremlja ves čas do sprejemnih izpitov in je  na voljo tudi za dodatne individualne ure, v kolikor bi to bilo potrebno.

Na delavnicah bomo:
- odkrivali notranje mehanizme, ki vidijo v kreativne igralske kreacije
- odpravili čutno in čustveno dojemljivost in odzivnost
- razvijali igralski inštrument v celoti
- spreminjali hromečo tremo v spodbudno vznemirjenost
- postali bolj suvereni v vseh oblikah nastopanja

Na individualnih urah bo poudarek na štirih stebrih igralskega poklica: DEJANJE, LIK, ŽANR IN STIL.

Dejavnost bo izvedena po dogovoru. Za več informacij pokličite 01/ 234 82 00 (tajništvo PD).

 

Ključne besede: Gledališče, improvizacija, impro, igra, igranje, dramski krožek, drama, igra vlog, učenje komunikacije, sodelovanje, skupinsko ustvarjanje, nastopanje

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem