MEDIJSKA UMETNOST: Filmske delavnice

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Otroke spodbujamo k ustvarjalnosti ter razvijamo avdiovizualni okus mladih filmskih navdušencev. Seznanili se bomo z zakonitostmi filmske govorice ter preko gibljivih podob izvabili lastno obliko izražanja.

Celoletni programi
8 +

Namen delavnic je spoznati celotni proces filmske produkcije od ideje do končanega filma in razviti kritičen odnos do filmske umetnosti.

Delo poteka tako, da v vsakem od petih vsebinskih sklopov najprej predstavimo pojme in tehnike s katerimi se bomo ukvarjali. Nato pogledamo filme oziroma odlomke iz filmov, kjer na praktičnem primeru vidimo kaj za gledalca pomeni določen filmski izraz in kako so ustvarjalci to izvedli. Posnetek podrobno analiziramo in ugotovimo v katerih delih se nanaša na snov ki jo obravnavamo.  Z udeleženci se pogovorimo o tem kako oni dojemajo določen filmski izraz. Podrobneje razložimo kako se  uporablja tehniko in kako ta služi filmskem izrazu.

Večji del posameznega vsebinskega sklopa pa so praktične vaje kjer udeleženci sami preizkusijo kar so se naučili v teoretičnem delu. Poleg tega pa morajo uporabiti še svojo kreativnost. Zaključek vsake vaje je film. Na koncu sledi evalvacija filma in procesa dela ter povzetek vsega kar smo se naučili. S posnetimi filmi sodelujejo na filmskih festivalih in natečajih.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem