Žirija in selektorji ZOOM.18

Predstavljamo vam člane letošnje žirije ZOOMa.18.

08.06.2024

 

 

Selektorji festivala ZOOM.18:

 

Sara Šabec

je filmska in gledališka pedagoginja. Samozaposlena v kulturi kot performerka, pedagoginja in producentka, za svoje delo je prejela številna priznanja. Na področju filma in filmskega izobraževanja sodeluje s številnimi ustanovami: Kinodvor, Mesto žensk, Pionirski dom, Animateka, Kulturni center Novo mesto, Kino Vrhnika in Kino Cerknica. Vodi različna filmska izobraževanja, filmske pogovore, pripravlja filmska gradiva in je selektorica filmskega festivala ZOOM.

 

 

Vid Hajnšek

 

je magistriral na AGRFT leta 2018 z magistrskim celovečernim dokumentarnim filmom Konec, ki je prejel priznanje Franceta Brenka. V času študija je režiral kratek dokumentarni film Franček in Otilija in kratek igrani film Tujca. Na akademiji je kot pomočnik režije sodeloval pri mnogih študijskih filmih, izven študija pa pri filmu Oroslan (režija: Matjaž Ivanišin). Kot zunanji sodelavec dela na ljutomerski Gimnaziji Franceta Miklošiča, kjer poučuje predmet Scenarij in režija.


Jelena Dragutinović

je diplomirana filozofinja. Od leta 2015 deluje na področju filmske vzgoje. Je koordinatorica in mentorica delavnic animiranega filma pri Društvu Slon, ki izvaja filmsko izobraževalne programe v vzgojno izobraževalnih zavodih, muzejih in galerijah po celi Sloveniji ter obišče kulturne institucije tudi v tujini. Je selektorica otroškega programa pri festivalih Animateka in StopTrik. Poleg delavnic za otroke izvaja tudi izobraževanja za pedagoge ter pogovore ob filmih.

 

 

Žirija festivala ZOOM.18:

 

Zarja Menart je diplomirala na ALUO v Ljubljani. Je samozaposlena v kulturi kot filmska animatorka in ilustratorka. Kot umetniška vodja, ilustratorka in glavna animatorka je sodelovala z večimi slovenskimi produkcijami. V zadnjih letih predvsem s Finta film produkcijo, kjer je s Špelo Čadež ustvarjala večkrat nagrajene animirane filme Nočna ptica, Orange is the new Black in najnovejšim Steakhouse. Letos je končala svoj animirani prvenec
- Tri tičice. Ilustrira predvsem za animirani film, občasno pa tudi za monografske publikacije in otroško periodiko. Razstavljala je na nekaj samostojnih in skupinskih razstavah kot je Slovenski bienale ilustracije.Anja Banko je filmska kritičarka in pedagoginja ter urednica filmskega programa v Slovenski kinoteki. Je nekdanja redaktorica Temne zvezde, oddaje o filmu na Radiu Študent, trenutno pa je na istem radiu soustvarjalka feministične radijske rubrike Zdrmana. Objavlja v revijah, kot je Ekran, občasno tudi v dnevnem časopisju. Je ena od soustvarjalk in mentoric Ekranovega filmsko-kritiškega krožka Do zadnje besede, sodeluje pa tudi s Kinodvorovima
programoma za mlada občinstva Kinotrip in Kinobalon. Je članica programske ekipe mednarodnega festivala eksperimentalnih avdiovizualnih praks V-F-X Ljubljana.


Miha Šajina je producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Ljubljane, ki je svojo glasbeno pot začel kot klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in  Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Od leta 2002 Šajina deluje tudi v kolektivu
Zvviks, kjer ustvarja zvočne efekte in glasbo za stop-motion animirane filme Koyaa, ter prenaša svoje znanje na mlajšo generacijo v okviru delavnic animiranih filmov zavoda Dagiba, kjer osnovnošolskim in srednješolskim nadebudnežem pomaga pri oblikovanju zvoka za njihove animirane stvaritve.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem