Delavnice na filmskem festivalu ZOOM.17

Filmski festival ZOOM vabi osnovnošolce in srednješolce na kulturni dan, kjer si bodo ogledali tekmovalni program festivala in se udeležili delavnic.

26.06.2023

foto: Matej Pušnik

V okviru mednarodnega filmskega festivala ZOOM.17 pripravljamo filmske delavnice. Delo bo potekalo v skupinah, udeleženci festivala bodo sodelovali na obeh delavnicah.

 

Delavnica risane animacije

izvaja: Društvo SLON

Na delavnici se bomo spoznali z najstarejšo tehniko, risano animacijo. Vsak od udeležencev bo narisal en lik, ki ga bo v 12 sličicah oživel. Nastala bo kratka risanka ki jo bomo objavili na YouTube kanalu Društva Slon in Pionirskega doma.

 

Delavnica improvizacije

Izvajajo: Društvo IMPRO (Mistral Majer, Veronika Hana Grubič, Teodora Švet, Doroteja Jemec)

Učenke_ci se bodo na komunikacijsko-gibalnih delavnicah pod vodstvom mentoric iz Društva IMPRO spoznali z improvizacijskim gledališčem. Na delavnicah bodo preko različnih iger urili svoje pripovedne veščine, uporabljali svoje telo kot sredstva komuniciranje, predvsem pa se učili sodelovati in komunicirati. 

Improvizacijsko gledališče je oblika gledališke umetnosti, ki nima vnaprej določenega scenarija. Vsebina prizorov nastaja sproti na osnovi predlogov občinstva ali soigralk_cev.

Izkušnja kulturnega dne je aktivna za prav vse učence_ke, saj so tudi kot občinstvo spodbujeni, da aktivno sodelujejo s svojimi predlogi ter prevzemajo odgovornost za vsebine, ki so uprizorjene.

 

 

* Filmske delavnice za osnovnošolce in srednješolce so že zasedene, filmske projekcije si je še možno ogledati.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem