Pionirski teater

Z novim šolskim letom smo v Pionirskem domu ustanovili Pionirski teater, ki je namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja.

Poslanstvo Pionirskega doma je poleg matične dejavnosti tudi nagovoriti mlade vrhunske profesionalne ustvarjalce, jih povezati in jim ponuditi prostor, kjer lahko raziskujejo, ustvarjajo ter svojo umetnost predstavijo gledalcem. Zato smo se v Pionirskem domu odločili za ustanovitev Pionirskega teatra, ki je namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja.

 

Pionirski teater nagovarja samostojne ustvarjalce vseh starosti, ki so zaradi kulturi nenaklonjenih razmer ostali brez možnosti promoviranja lastnih nastopov in najema dvorane. Umetniška vizija je, da se na odru Festivalne dvorane združijo najrazličnejši vrhunski profesionalni ustvarjalci in se oblikuje pester ter žanrsko raznolik program, ki nagovarja široko množico. Če imajo druge gledališke hiše oblikovan program, ki nagovarja njihovo specifično publiko, program Pionirskega teatra nagovarja širše. Na odru se bodo zvrstili koncerti, stand-up predstave, profesionalne produkcije samostojnih gledaliških ustvarjalcev, komedije, plesne predstave, itd. Zaradi raznolikosti programa bomo publiki predstavili tudi dogodke, žanre in umetnike, ki jih morda drugače ne bi opazili in tako širili njihov umetniški pregled in vzpodbujali odprto, kritično mišljenje. Pod umetniško vodstvo teatra se podpisuje priznana dramaturginja Staša Prah.

 

Ponudili bomo abonmaje, zaradi raznolikega programa pa bo abonmajska ponudba združevala tako gledališko, koncertno, plesno in ''lahkotnejšo'' produkcijo.

 

Oblikovali bomo pestro in zanimivo ponudbo otroških predstav in delavnic.

 

Spletna stran: https://www.pionirski-teater.si/

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem