Joanna Blejwas

Joanna Blejwas prihaja iz Poljske. Leta 2015 je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Poznanju. Tekom študja je odšla na študentsko izmenjavo ERAZMUS k profesorju Mihi Rogini, pri katerem je leta 2018 končala magistrski študij.

Je dobitnica številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, med drugimi prve nagrade TEMSIG 2016 in prve nagrade na mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu. Bila je tudi aktivna udeleženka na mojstrskih tečajih priznanih umetnikov, kot so: Arno Bornkamp, Jean Denis-Michat, Vincent David, Matjaž Drevenšek, Paweł Gusnar, Lars Mlekusch, Ryo Noda, Nobuya Sugava, Gordan Tudor.

Sodelovala je z mnogimi orkestri: Filharmoničnim Orkestrom iz Poznanja, Baltskim filharmoničnim orkestrom, Orkestrom Opere v Poznanju, Simfoničnim in Komornim orkestrom Le Quattro Stagioni, Orkestrom Cooperate. Kot solistka je nastopala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Je aktivna članica Saksofonskega orkestra SOS, ter mentorica mladinskega orkestra SOSjr. Leta 2017 je bila članica organizacijske ekipe tekmovanja „Finalis” in članica odbora Festivala AS Bled 2018.

Od leta 2018 je učiteljica saksofona in kljunaste flavte na Glasbeni Šoli Tolmin, poučuje tudi v Pionirskem domu v Ljubljani.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem