Ana Vipotnik

T: 031 702 802

Sem ANA VIPOTNIK diplomirana rusistka in sociologinja kulture, a se že vrsto let ukvarjam z glasbo kot pevka in skladateljica. Sodelujem s skupino Fake Orchestra. Stalnica mojega ustvarjanja so tudi uglasbitve poezije. Sodelovala sem na festivalu otroške popevke Brinjevka in kot vokalistka posnela vrsto CD-jev, med drugim z Borisom Cavazzo in Perotom Lovšinom, Janezom Dovčem in Vladom Batisto. Od leta 1998 sem stalna članica zasedbe Fake Orchestra, skupine, ki spada med pionirje predelav slovenske ljudske pesmi v modernejše oblike. S skupino sem nastopila na mnogih pomembnih nastopih doma in v tujini, na odrih od Istanbula do New Yorka.

Do sedaj smo izdali zgoščenke Fake Live(2001), Fake World(2004), Made in China(2009) in KUD(2013), posneta pa je tudi zgoščenka Tribute to Billie Holiday. 

Leta 2015 sem odkrila izjemno metodo, ki je zelo pomagala pri izboljšanju moje pevske tehnike imenovano MDH dihalna koordinacija. Nad tem znanjem sem se tako navdušila, da sem pridobila certifikat in se šolala v Los Angelesu in Lozani(Švica). V Ljubljani imam studiu, kjer izvajam individualne ure dihalne koordinacije in delavnice o optimalnem dihanju in zdravi uporabi glasu. 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem