Velo-City mednarodno kolesarsko srečanje

Ljubljana bo med 14. in 17. junijem gostila največeje mednarodno kolesarsko srečanje Velo-City, ki ga organizira Evropska kolesarska federacija.

Kdaj in kje
junij 2022
SRE 15 JUN
15. 06. 2022 OB 10:00 Velo-city Kongresni trg

Ljubljana bo v juniju gostila dogodek Velo-CIty, ki ga organizira Evropska kolesarska federacija (European Cyclists' Federation - ECF) skupaj s partnerskim mestom, ki uspešno kandidira na pozivu te zveze.

V okviru kongresa  poleg bogatega konferenčnega programskega dela, na katerem različni strokovnjaki z vsega sveta predstavijo projekte, ukrepe, dejavnosti in izkušnje na področju kolesarjenja in širše, načrtujemo tudi kopico spremljevalnih dogodkov.

Med njimi sta tudi množična kolesarska parada po mestu in ulični kolesarski festival z naslovom ''Kolesari-spremembo ustvari'', kar je tudi glavna tema kongresa Velo-city 2022 Ljubljana.

 

V okviru kolesarskega festivala bo Pionirski dom, v sredo, 15. junija 2022, na Kongresnem trgu pripravil tudi glasbeni nastop, na katerem se bodo predstavili tečajniki glsbenega oddelka (Julia Krisper Skalerič, Niko Popovič, Eva Križ, Jera Marn, Lucija Nemec Križmančič, Amalja Veger Poles, Manca Eržen). Glasbeniki se bodo na odru predstavili ob 13. uri, program Kolesarskega festivala pa bo potekal med 10. in 22. uro.

Mentorja: Eva Moškon, Andrej Pekarovič

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem