Spoznaj se, podpri se, izrazi se

Delavnica za mladostnike (12 - 16 let)

Kdaj in kje
oktober 2024
PON 7 OKT
07. 10. 2024 – 04. 11. 2024 Spoznaj se, podpri se, izrazi se Pionirski dom
Vstopnice

Mladostniki so popoln potencial, katerega se naučijo prepoznati v sebi in se nanj upreti, ko se počutijo slišane, razumljene in sprejete. Z delavnico »Spoznaj se, podpri se, izrazi se« želimo mladostnike opolnomočiti s tem, da jih v varnem in sprejemajočem okolju skupinskega dela skozi raznolika psihološko-komunikacijska orodja vodimo k povezovanju  samih s seboj in z ostalimi vrstniki, skupaj ustvarjamo podporen prostor, kjer lahko delijo svoje težave ali uspehe ter se sproščeno družimo.

 

Mladostnike skozi delavnico »opremimo« z orodji samoregulacije, kot je prepoznavanje in predelovanje lastnih čustev, obvladovanja stresa, grajenje centra samozavesti v sebi, učenje prepoznavanja lastnih mej in njihovega postavljanja in na koncu tudi izražanje želja ter potreb. S tem želimo preseči potencial za razvoj tesnobnosti ali paničnih napadov, preprečiti tlačenje čustev in tako (samo) agresivna dejanja ter krepiti zaupanje in stabilnosti v sebi.  Namen delavnice je, da pridobljene izkušnje in orodja mladostniki živijo doma, v šoli, med vrstniki, ob učenju, torej pri ustvarjanju svojega vsakdana in prihodnosti.

 

Z odkrivanjem, sprejemanjem in izražanjem sebe pri mladostnikih gradimo samopodobo in samospoštovanje kot temelj za zdravo odraščanje ter lažje in bolj stabilno plutje po valovih (priložnostih in izzivih) naše družbe. 

 

 

Delavnica bo potekala v sodelovanju z Anito Gomezel, univ. dipl. soc. pedagoginjo in Urško Marinko, univ. dipl. sociologinjo.

 

Pričeli bomo 7. oktobra in imeli 5 srečanj (pet ponedeljkov) od 16. do 18. ure.

 

Skupina je omejena na največ 14 mladostnikov od 12 do 16 let.

 

Prijava na delavnico

 

Anita Gomezel, univ. dipl. soc. pedagoginja, terapevtka transpersonalno kognitivne terapije TCT® in travma terapevtka po sistemu NARM®, ustanoviteljica programa za osebno transformacijo Zaživi Sebe®, učiteljica Jasne komunikacije po sistemu Nenasilne komunikacije dr.  Marshala Rosenberga, z 19-letnimi izkušnjami vodenja izobraževanj za osebno rast in 9-letnimi izkušnjami podpore preko individualnih terapij ter mama 14-letne hčerke in tako v stiku s problematiko, s katero se mladostniki soočajo.

 

Urška Marinko, univ. dipl. sociologinja, v izobraževalnem procesu za terapevtko transpersonalno kognitivne terapije TCT® v okviru katere poteka tudi izobraževanje Nenasilne komunikacije po sistemu dr. Marshala Rosenberga ter učiteljica pravljične joge za otoke. Soustanoviteljica portala za aktivno preživljanje prostega časa Kamzmulcem.si in mama 11 ter 8 letne hčerke.

 

Več informacij

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem