Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat

Večer flamenka v koreografiji Ane Pandur s posebnima gostoma, kitaristom Vitom Marenče in plesalko Andrejo Udovč.

Kdaj in kje
junij 2024
SOB 8 JUN
08. 06. 2024 OB 20:00 Flamenko večer z Ano Pandur Dvorana Jenko

LETNA PREDSTAVA PKD FLAMENKO 

 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki v zavest nemudoma zareže z neslišnim ampak. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki s pretanjeno močjo povezuje preteklost s slutnjo neizbežnosti in predstavlja zavezujoč obrat od spomina k pogumu do zaključka in obetu nadgradnje. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki poraja dojetje smrti brez utehe, še preden se ta pojavi na prizorišču.  

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki se nadaljuje z besedami smrt sem našla v gaju. Smrt je pogoj, da se na prizorišču pojavi Duende. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz iz španske ljudske balade, ki jo navaja Lorca v znamenitem predavanju Duende: teorija in igra. Predavanje je v slovenskem prevodu Andreje Udovč izšlo leta 2020 pri založbi Sanje, v letni predstavi PKD Flamenko pa kot vodilna nit razkriva razmislek o moči ustvajalne sile, ki giblje plešoča telesa. 

 

Gosta večera bosta flamenko kitarist Vito Marenče in prevajalka, urednica in plesalka Andreja Udovč, ki bo interpretirala odlomke predavanja Duende: teorija in igra. 

 

Vito Marenče: 

Vito Marenče se je učil klasično kitaro pri prof. Antonu Črnugelju na glasbeni šoli Franca Sturma, sočasno je obiskoval tudi pouk Jazz kitare pri Prof. Alešu Stranjarju.

Po končani srednji glasbeni šoli je nadaljeval šolanje na Rotterdamskem Konservatoriju, smer Flamenco kitara pri Prof. Paco Peña.

Koncertiral je na številnih odrih, tako doma, kot v tujini predvsem v Španiji in na Nizozemskem. Danes je glasbeno aktiven s svojo zasedbo VIto Marence Flamenco Group.

 

 

ŠLA SEM, MATI MOJA, VRTNICE NABRAT

Tam v gaju me bo našla smrt, pokosí me tam v gaju. Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat, smrt sem našla v gaju. Šla sem, mati moja, vrtnice porezat, smrt sem našla v gaju. Tam v gaju me bo našla smrt, pokosí me tam v gaju.

 

 

Koncept in koreografija: Ana Pandur 

Glasba: Vito Marenče

Interpretacija: Andreja Udovč 

Plesalke Pkd Flamenko

Produkcija: PKD Flamenko

Soorganizacija: Pionirski teater Ljubljana 

 

Vstopnice: 5 eur. Nakup uro pred pričetkom na blagajni prizorišča.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem