Pionirski teater

Z novim šolskim letom v Pionirskem domu ustanavljamo Pionirski teater, ki bo namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja.

foto: Črt Piksi

 

Poslanstvo Pionirskega doma je poleg matične dejavnosti tudi nagovoriti mlade vrhunske profesionalne ustvarjalce, jih povezati in jim ponuditi prostor, kjer lahko raziskujejo, ustvarjajo ter svojo umetnost predstavijo gledalcem. Zato smo se v Pionirskem domu odločili za ustanovitev Pionirskega teatra, ki bo namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja.

 

Umetniško vodstvo Pionirskega teatra prevzema dramski igralec Tadej Pišek.

 

Pionirski teater bo nagovarjal samostojne ustvarjalce vseh starosti, ki so zaradi kulturi nenaklonjenih razmer ostali brez možnosti promoviranja lastnih nastopov in najema dvorane. Umetniška vizija je, da se na odru Festivalne dvorane združijo najrazličnejši vrhunski profesionalni ustvarjalci in se oblikuje pester ter žanrsko raznolik program, ki bo nagovarjal široko množico. Če imajo druge gledališke hiše oblikovan program, ki nagovarja njihovo specifično publiko, bo program Pionirskega teatra nagovarjal širše. Na odru se bodo zvrstili koncerti, stand-up predstave, profesionalne produkcije samostojnih gledaliških ustvarjalcev, komedije, plesne predstave, itd. Zaradi raznolikosti programa bomo publiki predstavili tudi dogodke, žanre in umetnike, ki jih morda drugače ne bi opazili in tako širili njihov umetniški pregled in vzpodbujali odprto, kritično mišljenje.

 

Ponudili bomo abonmaje, zaradi raznolikega programa pa bo abonmajska ponudba združevala tako gledališko, koncertno, plesno in ''lahkotnejšo'' produkcijo.

 

Oblikovali bomo pestro in zanimivo ponudbo otroških predstav in delavnic.

 

VABILO USTVARJALCEM

 

Spletna stran https://www.pionirski-teater.si/

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem