PANG, impro večer

Impro / open mic večer z improvizatorji in plesalkami Pionirskega doma. Nastopajoči si bodo skozi  improvizacijo gledališče ter sodobni ples zastavljali vprašanja na različne teme;  česa si želimo manj in česa več? Kaj storiti z občutkom, da svet drvi proti svojemu koncu? Kaj nam je zares pomembno in kaj bi nam moralo biti? Vse to in še več!

foto: Erazem Ferbežar

Kdaj in kje
marec 2023
SRE 15 MAR
15. 03. 2023 OB 19:00 PANG, impro večer Dvorana Jenko

Prepredeni labirinti naših življenj na različnih ravneh – intimni, skupnostni, družbeni odsevajo čas, v katerem živimo in v nas odpirajo več vprašanj kot odgovorov – česa si želimo manj in česa več? Kaj storiti z občutkom, da svet drvi proti svojemu koncu? Kje najti ideje za ubiranje novih smeri? Kako zbrati pogum za ubiranje drugačnih poti, za aktivacijo, za premagovanje strahov, ki nas hromijo? Kaj nam je zares pomembno in kaj bi nam moralo biti? Se vsemu skupaj lahko smejimo ali pa je za to že prepozno?

 

V impro / open mic večeru bo mešana skupina improvizatorjev in plesalk iz Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih, ki sodelujejo v mednarodnem projektu sodelovanja PANG, odpirala ta vprašanja in ponujala svoje odgovore skozi improvizacijsko gledališče ter sodobni ples, prostor pa bomo odprli tudi za prispevke gledalcev – če si želite na to temo spregovoriti v obliki monologa, pesmi, plesa, improviziranega ali pripravljenega prizora ali na kateri koli drug uprizoritven način, ki za izražanje uporablja predvsem telo, vabljeni, da obogatite program s svojimi prispevki! Seveda pa na dogodek vabimo tudi tiste, ki boste svojo podporo nudili kot gledalci.

 

Vstop na dogodek bo prost, večer pa je sofinanciran s strani programa Ustvarjalne Evrope.

 

Projekt PANG – Performative Arts for Next Generation združuje štiri partnerje iz Italije, Estonije, Portugalske in Slovenije, ki s skupinami mladih skozi različne uprizoritvene umetnosti raziskujejo teme, ki so se odprle v povezavi s post-pandemičnim pred-apokaliptičnim svetom – pogum, ravnovesje, praznina, upanje, sodelovanje in podobne teme.

 

 

Pionirski dom – Center za kulturo mladih, KUD Qulenium

mentorici: Ana Romih, Urša Strehar Benčina

Videograf: Voranc Bricelj

Ustvarjalci in ustvarjalke: Naja Milivojevič, Neža Staroveški, Maša Macedoni, Lina Berlec, Erin Bregar Sabolič, Taja Vodeb Verk, Marko Engelman, Tara Jenko Bogdanič, Adrian Grošelj, Klemen Filip Cof, Djuna Greta Vidrih, Aljana Marolt, Natan Pajić, Živa Kecelj, Lana Kariž Meško, Ema Sirotić, Pika Črnič, Darma Presiček, Lara Matos

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem