LIBER.AC, OKROGLA MIZA Pomembnost dramskih besedil in uporabnosti gledaliških pristopov proučevanju

Pionirski dom sodeluje na sejmu akademske knjige Liber.ac, ki bo 22. maja 2024, v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto

Kdaj in kje
maj 2024
SRE 22 MAJ
22. 05. 2024 OB 11:30 LIBER.AC, OKROGLA MIZA Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto

LIBER.AC, OKROGLA MIZA Pomembnost dramskih besedil in uporabnosti gledaliških pristopov proučevanju

 

Pionirski dom bo na sejmu akademske knjige Liber.ac, ki bo 22. maja 2024, v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto pripravil okroglo mizo na temo pomembnosti dramskih besedil ter uporabnosti gledaliških pristokov pri poučevanju.

Tema sejma je Učitelj, uradni slogan pa se glasi Poučujem. Prihodnost oblikujem. 

 

Sreda, 22. maj: od 11.30h do 12.20h

 

Opis dogodka:

 

Vabljeni na okroglo mizo, kjer bo Pionirski dom – Center za kulturo mladih predstavil knjigo "Gledališke sanje" - zbirko dramskih besedil namenjenih branju in igranju ter s tem povezane inovativne pedagoške pristope k poučevanju. Odkrijte zakaj so sodobna dramska besedila za mlade tako pomembna ter kako lahko gledališka ustvarjalnost obogati vzgojo in izobraževanje mladih. Skupaj bomo razpravljali o trendih v otroški in mladinski dramatiki, vlogi šolskega gledališča, inovativnih pedagoških pristopih k poučevanju dramske igre ter pomenu spodbujanja branja in pisanja v kontekstu gledališke vzgoje. Pridružite se nam in odkrijte čar gledališča skozi oči gledališke mentorice Pionirskega doma, mladih ustvarjalcev in  šolskih pedagogov.

Pridružite se nam, da skupaj razmislimo, kako lahko gledališče postane močno orodje za izobraževanje, razvoj karakterja in krepitev družbenih vezi med mladimi!

 

Vstop prost.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem