KROG V KVADRATNEM MESTU

Otroška pripovedna predstava za dva klovna, kalimbo in občinstvo.

Kdaj in kje
april 2024
SOB 6 APR
06. 04. 2024 OB 17:00 Krog v kvadratnem mestu Dvorana Jenko

Nekje daleč za devetimi gorami in devetimi vodami, raste gozd. In če hodiš po tem gozdu sedem dni in sedem noči, se ta gozd spremeni v prav poseben gozd. Gozd, kjer namesto smrek in bukev rastejo kvadratna drevesa in namesto pisanih kvadratne rože. In če po tem gozdu hodiš še naprej, prideš do kvadratne vasi. Ta vas je polna kvadratov in kvadratnikov, kvadratnih hiš in trgovin, kvadratnih služb in kvadratnih pravil. In vse je v najlepšem kvadratnem redu. Dokler se nekega sončnega jutra ne rodi v njej krog. In potem... In nato... Tedaj pa... To in še marsikaj boste izvedeli, če pridete na predstavo in prisluhnete razburljivi kvadratni zgodbi, ki jo bosta samo za vas pripovedovali Rose in Marjeta Cveta!

 

Otroška predstava Krog v kvadratnem mestu govori o krogu, ki se znajde v kvadratni vasi. Je zgodba o sprejemanju in sobivanju, podana brez moraliziranja. Rose in Marjeta Cveta zgodbo pripovedujeta na očarljivo igriv način in jo spretno prepletata z glasbo, komičnimi elementi in pantomimo, ne zmanjka pa niti prostora za toplo interakcijo z občinstvom, ki jo zmore le klovn v svoji prikupni neposrednosti. Krog v kvadratnem mestu je preprosta in ganljiva predstava, zlitje žanrov pripovedništva, fizičnega in klovnovskega gledališča, ki bo poleg otroških gledalcev očaral tudi marsikaterega odraslega člana občinstva.

 

Globus Hystericus je neodvisna gledališka skupina, ki ima sedež v Ljubljani. Društvo producira predstave in izvaja pedagoško delo na področju fizičnega, uličnega gledališča, klovnovstva in gledališča mask. Društvo deluje mednarodno, do sedaj je s predstavami in delavnicami gostovalo na različnih prizoriščih v Sloveniji, Belgiji, na Hrvaškem, Češkem, v Nemčiji, na Irskem, v Črni gori, na Nizozemskem, v Španiji, Veliki Britaniji in ZDA.

 

Avtorji: Anja Bezlova, Justin Durel, Alenka Marinič

Režija: Justin Durel

Rose: Anja Bezlova

Marjeta Cveta: Alenka Marinič

Produkcija: Globus Hystericus+

 

Hvala: Pekarna Magdalenske Mreže in KDPM za podporo

 

Vstopnice: 5 eur.

Nakup vstopnic uro pred pričetkom predstave pred Dvorano Jenko.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem