Izobraževanje: Učenje mladih skozi umetnost

Pionirski dom skupaj z Društvom Impro pripravlja izobraževanje mladinskih delavcev in pedagogov v sklopu mednarodnega Erasmus+ projekta.

Kdaj in kje
oktober 2021
SOB 16 OKT
16. 10. 2021 OB 10:00 Izobraževanje: Učenje mladih skozi umetnost Pionirski dom

 

Pionirski dom skupaj z društvom za kulturo in izobraževanje IMPRO pripravlja izobraževanje mladinskih delavcev in pedagogov v sklopu mednarodnega Erasmus+ projekta »Youth learning through arts« / »Učenje mladih skozi umetnost«. 

 

Projekt združuje različne institucije iz Finske, Poljske in Slovenije, ki se ukvarjajo s kulturno-umetnostno vzgojo mladih ter z naslavljanjem različnih tematik in ciljnih skupin. 

 

Izobraževanje bo udeležencem ponudilo osnove improvizacijskega gledališča z možnimi aplikacijami na socialno angažirane teme (v našem primeru bo ta tema okoljska kriza) ter z možnimi prilagoditvami za različne ciljne skupine (s poudarkom na inkluziji in vključevanjem mladih z manj priložnostmi). 

 

Izobraževanje bo potekalo 16. 10. 2021 od 10. do 18. ure v Pionirskem domu - Centru za kulturo mladih na Vilharjevi cesti 11 v Ljubljani (vhod Festivalna dvorana). Mentorji izobraževanj so izkušeni impro mentorji iz Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO ter Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih.

 

Natančen urnik in načrt izobraževanja še sledi, glavni cilji izobraževanja pa so: pridobiti izkušnje praktičnih iger in vaj za delo z mladimi, pridobiti ideje, kako pridobljeno znanje prenašati v različne situacije in na različne ciljne skupine ter praktično prepoznavanje potenciala umetnosti za individualne in socialne spremembe.

 

Prijavite se lahko do 11. oktobra 2021 na naslov tajnistvo@pionirski-dom.si, z oznako »Izobraževanje YLTA«.

Izobraževanje je za vse udeležence brezplačno.

 

Časovnica dogodka:

9.30 – 10.00: prihod udeležencev (vhod v Festivalno dvorano)

10.00 – 11.00: Uvod

11.00 – 12.30: I. sklop  praktičnih delavnic – impro kot forma

 12.45 – 14.15: II. sklop praktičnih delavnic – delo z različnimi ciljnimi skupinami

 14.15 – 15.30: kosilo

 15.30 – 17.00: III. sklop praktičnih delavnic – delo na temi okoljska kriza

 17.00 – 18.00: Sinteza in zaključek

  

Delavnice bodo vodili izkušeni improvizatorji: Urša Strehar Benčina, Mistral Majer, Olivija Grafenauer, Veronika Hana Grubič in Jošt Cafuta Maček.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem