ESPACIO FLAMENCO: Sergio el Colorao & Paula Carmona

Glasbeno-plesni koncert ob Mednarodnem dnevu flamenka.

Kdaj in kje
november 2024
PON 18 NOV
18. 11. 2024 OB 20:00 ESPACIO FLAMENCO: Sergio el Colorao & Paula Carmona Dvorana Jenko
Vstopnice


Z juga Španije k nam prihajata vrhunski flamenko pevec Sergio el Colorao in Paula Carmona, ena najperspektivnejših flamenko plesalk nove generacije. Ob Mednarodnem dnevu flamenka prinaša vročico flamenka s svojo izjemno odrsko prezenco in virtuoznostjo, s katerima navdušujeta v Španiji. V improviziranem koncertu “tablao” nas bosta preselila v eksotično Andaluzijo, v dialogu s kitaristom Marcosom Palometas in plesalko Vanesse Montero ter plesalcem Mitjo Obedom pa občinstvo povedla do izbruhov navdušenja in prvinskih čustev, ki so srž flamenka. 

 

Sergio Gomez El Colorao se flamenka uči od svojega očeta, že pri šestih letih pa začne nastopati na festivalih. Zaradi svojega talenta je danes eden izmed najbolj obetavnih pevcev svoje generacije, ki pogosto meša flamenko z drugimi žanri. Sodeloval je z mnogimi velikimi imeni, kot so Antonio Canales, Pepe Habichuela, Manuel in Bernardo Parrilla, Dani de Morón, Jerónimo Maya, Antonio Serrano in mnogi drugi. Je dobitnik kar treh prestižnih nagrad Cante de las Minas de la Unión, pri čemer je osvojil prvo mesto v letih 2007, 2008 in 2023.

 

Paula Carmona je rojena leta v Malagi v družini flamenko umetnikov. S flamenkom se ukvarja že od malih nog, učila se ga je pri maestrah kot so  Úrsula Moreno, Sandra Cisneros, La Trini, La Lupi, Raquel Heredia, Belén López, Karimé Amaya, Pastora Galván, Adela Campallo. Blestela je na najpomembnejših odrih in festivalih v Španiji, kot so: Festival Flamenco de Chanos, 49. Festival de Cante Grande de Casabermeja, Sala Berlanga v Madridu s predstavo “Sentir y Latir”, Festival Moraga Flamenca, 17. Festival Flamenco Ciudad de Málaga, letos pa se je kot ena najperspektivneših plesalk svoje generacije predstavila na Flamenco Bienalu v Malagi. Opisujejo jo kot izjemen talent in potencial, ki s svojo odrsko prezenco pušča izjemen pečat v flamenko svetu. 

 

Vstopnina: 20 EUR (vstopnice na voljo uro pred dogodkomna blagajni prizorišča)

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem