A ME SLIŠIŠ?!? ponovitev predstave

Po izjemno uspešni premieri, interaktivna mladinska predstava ponovno na sporedu!

Kdaj in kje
december 2023
NED 3 DEC
03. 12. 2023 OB 15:00 A ME SLIŠIŠ?!? ponovitev predstave Festivalna dvorana

Po uspešni premieri in dober odzivu, ponovno na sporedu mladinska, glasbeno-gledališka predstava A me slišiš?!? Tokrat bo predstava del dogajanja "Ta veseli dan kulture". Ta veseli dan kulture na pobudo Ministrstva za kulturo praznujemo vse od leta 2000, ko smo obeležili 200 let od rojstva pesnika Franceta Prešerna.

 

Predstava A ME SLIŠIŠ?!? je primerna za mlade med 10. in 14. letom. Ukvarja se s se kako pomembnim vprašanjem o prednostih in pasteh uporabe  digitalnih orodij za komunikacijo.

 

lnteraktivna glasbeno - gledališka predstava A M E SLIŠIŠ?!? je pomoč pri pedagoškem delu in poučevanju mladih o komunikaciji v digitalnem okolju, vrstniškem nasilju in spodbujanju pozitivne samopodobe. V predstavi nastopata Anja Strajnar, karizmatična glasbenica in pedagoginja ter dramski igralec Gregor Podričnik.

 

Predstava s komičnimi in dramatičnimi prizori izpostavlja problematiko komunikacije z digitalnimi orodji. Pri mladih izzove kritično razmišljanje, ki jih opolnomoči, da se v življenjskih preizkušnjah ne pustijo zavesti  vrstniškim pritiskom. Za  svoja  dejanja  in besede  prevzamejo  odgovornost, se prilagodijo situaciji in se tako vedejo bolj solidarno in zrelo.

 

Predstava prikaže, kako otroci in odrasli pri digitalni komunikacij pogosto  pozabijo, da je na drugi strani sporočila človek, senzibilna oseba. Izpostavlja, da se s taksnim sporazumevanjem izgubijo vsebinski in čustveni poudarki, očesna komunikacija, stavčna intonacija in celotni spekter neverbalne komunikacije.

 

Ponovitev predstave A ME SLIŠIŠ?!? bo v nedeljo, 3. decembra, ob 15. uri v ljubljanski Festivalni dvorani. Vstop na predstavo bo prost.

 

 

Režija: Yulia Roschina

Besedilo: Kim Komljanec

Glasba: Juan Zuleta

lgrata: Anja Strajnar in Gregor Podričnik

Kostumografija: Anjana Pavlič

Scenografija: Gregor Smukovič

 

Produkcija: Pionirski dom - Center za kulturo mladih

 

 

 

 

Dokumenti

Pionirski dom z novo predstavo A me slišiš, sporočilo za javnost.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 782,61 KB)
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem