A ME SLIŠIŠ?!?

Interaktivna glasbeno-gledališka predstava

Kdaj in kje
november 2023
ČET 9 NOV
09. 11. 2023 OB 18:00 A ME SLIŠIŠ?!? Festivalna dvorana

Predstava A ME SLIŠIŠ?!? je primerna za mlade med 10. in 14. letom. Ukvarja se s se kako pomembnim vprašanjem o prednostih in pasteh uporabe  digitalnih orodij za komunikacijo.

 

lnteraktivna glasbeno - gledališka predstava A M E SLIŠIŠ?!? je pomoč pri pedagoškem delu in poučevanju mladih o komunikaciji v digitalnem okolju, vrstniškem nasilju in spodbujanju pozitivne samopodobe. V predstavi nastopata Anja Strajnar, karizmatična glasbenica in pedagoginja ter dramski igralec Gregor Podričnik.

 

Predstava s komičnimi in dramatičnimi prizori izpostavlja problematiko komunikacije z digitalnimi orodji. Pri mladih izzove kritično razmišljanje, ki jih opolnomoči, da se v življenjskih preizkušnjah ne pustijo zavesti  vrstniškim pritiskom. Za  svoja  dejanja  in besede  prevzamejo  odgovornost, se prilagodijo situaciji in se tako vedejo bolj solidarno in zrelo.

 

Predstava prikaže, kako otroci in odrasli pri digitalni komunikacij pogosto  pozabijo, da je na drugi strani sporočila človek, senzibilna oseba. Izpostavlja, da se s taksnim sporazumevanjem izgubijo vsebinski in čustveni poudarki, očesna komunikacija, stavčna intonacija in celotni spekter neverbalne komunikacije.

 

Premiera predstave A ME SLIŠIŠ?!? bo v četrtek, 9. novembra, ob 18. uri v ljubljanski Festivalni dvorani.

 

Predstava A ME SLIŠIŠ?!? traja 1 šolsko uro in je prirejena tudi za gostovanje na vaši šoli.

 

Režija: Yulia Roschina

Besedilo: Kim Komljanec

Glasba: Juan Zuleta

lgrata: Anja Strajnar in Gregor Podričnik

Kostumografija: Anjana Pavlič

Scenografija: Gregor Smukovič

 

Produkcija: Pionirski dom - Center za kulturo mladih

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem