21. Otroški festival gledaliških sanj

Otroški festival gledaliških sanj nas bo tudi letos popeljal po gledaliških uprizoritvah osnovnošolskih gledaliških in improvizatorskih skupin.

Kdaj in kje
april 2024
PET 5 APR
05. 04. 2024 – 14. 04. 2024 21. Otroško festival gledaliških sanj Festivalna dvorana

DATUMI:

5. - 11. april 2024: dnevi gledaliških predstav

12. april 2024: Impro dan

14. april 2024: zaključna prireditev

 

Festival spodbuja kulturno-umetniško izražanje in ustvarjanje otrok in mladih, poudarja pomen in moč uprizarjanja vrstnikov za vrstnike, ustvarja skupnost kulturno osveščenih, aktivnih in povezanih mladih posameznikov. Mladi dobijo izkušnjo nastopanja na profesionalnem odru, možnost, da se njihove zgodbe sliši, priložnost, da se predstavijo svojim vrstnikom in uresničijo gledališke sanje. Mentoricam in mentorjem dramskih in improvizacijskih skupin festival predstavlja enkratno priložnost spoznavanja in druženja z drugimi mentoricami in mentorji, izmenjavo metod in načinov dela, uvid v delo ostalih mentoric in mentorjev, pridobitev strokovnih napotkov s strani članov žirije ter pridobivanje novih zamisli in idej.

 

Strokovna in otroška žirija

Strokovno žirijo letošnje festivalske edicije bodo sestavljali trije izjemni strokovnjaki gledališke umetnosti:

Predsednica žirije Staša Prah, priznana dramaturginja, ki pušča globok pečat v gledališkem svetu. Bogato znanje in izkušnje, ki jih je pridobila v svoji bogati karieri, bodo prispevali k strokovni oceni predstav.
Uveljavljeni režiser Rok Kravanja z izjemnim občutkom za gledališko umetnost. Režiserjeva prisotnost v žiriji bo zagotovila kakovostno in strokovno ocenjevanje predstav.
Nina Ivanišin je gledališka in filmska igralka z izostrenim občutkom za analizo in razumevanjem gledaliških del. Poznavanje gledališkega sveta bo pripomoglo k njeni celoviti oceni predstavljenih del.

Na festivalu sodeluje tudi otroška žirija, sestavljena iz mladih igralk in igralcev Pionirskega doma.

 

Več o festivalu

Razpored predstav 21. Otroškega festivala gledaliških sanj

 

Vstop na predstave je prost. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem