Gledališki festival

19. OFGS: Otroška žirija

Novost letošnjega Otroškega festivala gledaliških sanj je otroška žirija.

V luči evropskega leta mladih ima naš zavod kot Center za kulturo mladih pomembno vlogo širjenja glasu mladih. Svoje poslanstvo in glas mladih sporočamo tudi preko gledališkega festivala z mladimi za mlade. Tako smo letos naš gledališki festival, kjer gledališki oder postane dom osnovnošolskih gledaliških uprizoritev, nadgradili z glasom otroške žirije. Otroška žirija je sestavljena iz mladih nadobudnih članov in članic gledaliških skupin Pionirskega doma, ki se jim na tem mestu zahvaljujemo za pogum, voljo, željo in čas, ki so ga posvetili poslanstvu zastopanja glasu mladih gledaliških žirantov.

 

Ena izmed žirantk je April Kotnik:  »Stara sem 15 let, hodim na SVŠGUGL - umetniška gimnazija: smer gledališče in film. Veseli me ples, branje knjig in predvsem v zadnjem času tudi gledališče. Mesto v otroški žiriji mi pomeni velik izziv in odgovornost, vendar zelo uživam v nabiranju novega znanja na delavnicah in komaj  čakam na festival, kjer bom vsa ta znanja lahko tudi uporabila v praksi.«

 

Otroška žirantka našega gledališkega festivala je tudi Nina Krivec, ki o sebi pravi takole: »Stara sem 15 let in prihajam iz Dolenjske. Hodim na srednjo vzgojiteljsko šolo, gimnazijo in umetniško gimnazijo Ljubljana na smer predšolska vzgoja. Veseli me glasba, saj zaključujem tudi glasbeno šolo. Od nekdaj pa me veseli gledališče, zato mi veliko pomeni, da sem del otroške žirije, saj mi je to dalo nov pogled na igro in spoznavanje gledališča skozi nov zorni kot.

 

Moje ime je Jakob Gal Petric in sem član otroške žirije Otroškega festivala gledaliških sanj. Star sem 13 let.Veselijo me gledališče, ples in košarka. Biti del otroške žirije mi pomeni kot neka delavnica, v kateri se lahko res naučim novih stvari od ljudi, ki so res profesionalci.

 

Ajda Gramc o sebi: stara sem 15 let, hodim na SVŠGUGL-Srednjo vzgojiteljsko šolo, gimnazijo in umetniško gimnazijo Ljubljana in sicer na smer umetniška gimnazija-gledališče in film. V prostem času igram klavir, prav tako pa sem rada v naravi. To da sem žirija, mi pomeni neko novo preizkušnjo, saj se s tem še nisem ukvarjala, prav tako pa me preplavlja navdušenje, saj se mi zdi, da sem se dovolj naučila, da bom lahko v vlogi žirantke uživala.

 

Sem Marko Engelman in star sem 14 let. Obiskujem Osnovno Šolo Prežihovega Voranca. Veseli me igra in improvizacija, ter gledališče nasploh. V veliko čast mi je, da sem otroški žirant na Otroškem festivalu gledaliških sanj.

 

Aleks Srdić o sebi: Stara sem 14 let. Hodim na OŠ Prežihovega Voranca Ljubljana. V prostem času grem rada ven s prijatelji, gledam kaj na televiziji ali pa igram kitaro. Funkcija otroškega žiriranja mi veliko pomeni zato, ker se mi zdi, da bo zelo zanimiva izkušnja, ker sem spoznala kar nekaj novih ljudi in pa zato, ker se zelo veselim ogledov predstav.

 

Hej jaz sem Erin, stara sem 16 let ter hodim v 1. letnik umetniške gimnazije. Uživam v  vajbanju na muzko ter gledanju filmov. Funkcija žiranta mi nudi čisto drugačen pogled na predstavo in še naučila sem se veliko strokovnih izrazov. Erin Bregar Sabolić

 

Naša najmlajša otroška žirantka je Anika Čerin: »Stara sem 12 let. Hodim na OŠ Božidarja Jakca. Rada se družim s prijatelji, klepetam, hodim na dramski krožek. Uživam, ko sem na dramskem krožku. Vesela sem bila, ko so me povabili v otroško žirijo. Najbolj me je pritegnilo, da bom zdaj jaz ocenjevala, ne igrala.

 

Sem Vid Rovšek, star 15 let in hodim na Gimnazijo Bežigrad. Rad igram kitaro in se ukvarjam s kulturo. Zanimajo me astronomija, fizika, biologija, slovenščina in tuji jeziki. Nikoli se še nisem izkusil v vlogi žiranta, zato mislim, da bo to odlična nova izkušnja. Poleg tega pa menim, da bom znanje, ki sem ga in ga še bom pridobil kot žirant, lahko uporabil tudi v svojih nadaljnjih predstavah in na splošno v življenju. Hvala, da ste mi omogočili pogled na oder še s te perspektive.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem