ŠPANščINA: Za študente (ŠP)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Večina študijskih programov že predvideva poleg angleškega jezika dodatno znanje še vsaj enega tujega jezika. Španščina je kot eden najbolj razširjenih jezikov na svetu prav gotovo odlična izbira.


Če se nameravate vpisati na univerzo ali pa že študirate, si zastavite tale vprašanja: 

  • Ali bodo gradiva pri mojem študiju tudi v španščini?
  • Ali bom v okviru svojega študija preživel določen čas tudi v tujini?
  • Ali si mogoče želim kdaj študirati ali delati v državi, kjer mi bo znanje španskega jezika lahko koristilo?
  • Ali bom za delovno mesto potreboval potrdilo o znanju španskega jezika?


V Pionirskem domu se lahko začnete učiti španski jezik kot začetniki oziroma se lahko pridružite nadaljevalnim skupinam, če že imate nekaj predznanja. Za začetnike izdelamo program in izberemo gradiva, ki vam omogočajo, da lahko že v najkrajšem času dosežete dovolj visoko stopnjo znanja za uspešno komunikacijo v španskem jeziku. Tečajniki, ki pa že imajo dovolj znanja, se lahko začnejo pripravljati na mednarodni izpit DELE, ki je v skladu s Skupnim evropskim referenčnim okvirom za tuje jezike (CEFR). Tečaj je prilagojen in razvija vse štiri jezikovne spretnosti, ki se na izpitu preverjajo (slušno in bralno razumevanje, pisno in ustno sporočanje). Pomembno je usvojiti strategije pisanja izpita. Za tekočnost jezika pri govoru pa v tečaj vključujemo tudi tujega učitelja. Več o izpitih si lahko preberete TUKAJ.


Zanimanje za španščino narašča tudi med poslovneži, ki sodelujejo s špansko govorečimi deželami in bi z znanjem španskega jezika in poznavanjem tamkajšnjih navad bili zagotovo še uspešnejši. Lahko rečemo, da je španski jezik zelo koristen, če si želimo še uspešnejše sklepanje poslov. Potrdilo o znanju tega jezika vam bo omogočilo hitrejše in uspešnejše delo in kariero. 


Tečaji so zasnovani za različne stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja tudi glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečaje vodijo domači in tuji učitelji. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem