ŠPANščINA: Za srednješolce (ŠP)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Srednješolski programi so namenjeni dijakom srednjih šol, ki se želijo španščine šele naučiti oziroma želijo svoje znanje iz osnovne in srednje šole še izpopolniti, utrditi ali izboljšati.


Zagotovo poznate špansko govoreče telenovele s televizijskih ekranov? Kdo jih ne bi… Pred leti je poplava špansko govorečih televizijskih nadaljevank naredila pravo revolucijo, ki je privedla tudi do tega, da so si ljudje zapomnili vse več španskih besed in fraz in španščina je ponovno postala zanimiva. Bogata zgodovina Španije je vplivala tudi na raznolikost ter zanimivost te dežele, mešanica španske kulture in kulture latinsko ameriških dežel pa se odraža na svojevrstnem temperamentu, ki privlači ljudi iz vsega sveta. Spoznavanje španske in latinsko ameriške glasbe je tudi sestavni del pouka in poučevanja v srednješolskih skupinah.
 

Program vključuje razvijanje bralnega in slušnega razumevanja ter pisnega in ustnega izražanja. Skrbno izbrana učna gradiva omogočijo tečajnikom prehajanje z nižjega nivoja v višjega. V majhnih skupinah ima vsak posameznik obilo priložnosti, da postavlja vprašanja, sodeluje v razgreti razpravi v španskem jeziku, prav tako pa tudi učitelj dobi veliko povratnih informacij, na podlagi katerih lahko še uspešneje oblikuje pouk. V skupini je možna izmenjava znanja in izkušenj, neposredno izražanje mnenj. Nenazadnje mnogi z obiskovanjem naših tečajev  sklepajo tudi nova nepozabna prijateljstva. V višjih skupinah vključujemo tujega učitelja, ki še nadgradi in utrdi pridobljeno znanje ter razširi pogled do španskega jezika in kulture.


Sestavni del učenja tujega jezika predstavlja tudi uporaba interneta ter možnost dostopa do španskih ter srednje in južnoameriških spletnih strani. Zelo uporabna povezava je tudi spletna stran španskega kulturnega inštituta Instituto Cervantes.


Srednješolski program je v skladu z Evropskim referenčnim okvirom za tuje jezike (CEFR), kar pomeni, da lahko tečajniki opravljajo tudi mednarodne izpite za mlade (DELE A1 Escolar ali DELE A2/B1 Escolar), ki so primerni za mlade od 11 do 17 let. Pomembno je usvojiti strategije pisanja izpita. Za tekočnost jezika pri govoru pa v tečaj vključujemo tudi tujega učitelja. Opravljen izpit vam omogoča študij v tujini, pridobitev štipendije ter boljše zaposlitvene možnosti. Več o izpitih si lahko preberete TUKAJ.


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečajniki sodelujejo na različnih razstavah, projektih, festivalih in zaključni prireditvi, prav tako pa lahko opravljajo tudi bralno značko Pionirskega doma. Tečaje vodijo domači in tuji učitelji. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem