ITALIJANščINA: Za srednješolce (IT)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Srednješolski programi so namenjeni dijakom srednjih šol, ki se želijo italijanščine šele naučiti oziroma želijo svoje znanje iz osnovne in srednje šole še izpopolniti, utrditi ali izboljšati.

Celoletni programi
16 +

 

Srednješolci lahko obiskujejo začetne ali nadaljevalne tečaje. Številni srednješolci so italijanski jezik in kulturo pri nas začeli spoznavati že pri starosti 5 ali 6 let. Nekateri od njih so opravljali tudi maturo iz italijanskega jezika in jo uspešno opravili. Srednješolski program je v skladu z Evropskim referenčnim okvirom za tuje jezike (CEFR), kar pomeni, da lahko  tečajniki opravljajo tudi mednarodne izpite (CILS, PLIDA).
 

Program vključuje razvijanje bralnega in slušnega razumevanja ter pisnega in ustnega izražanja. Skrbno izbrana učna gradiva omogočijo tečajnikom prehajanje z nižjega nivoja na višjega. V majhnih skupinah ima vsak posameznik obilo priložnosti, da postavlja vprašanja, sodeluje v razgreti razpravi v italijanskem jeziku, prav tako pa tudi učitelj dobi veliko povratnih informacij, na podlagi katerih lahko še uspešneje oblikuje pouk. V skupini je možna izmenjava znanja in izkušenj, neposredno izražanje mnenj in nenazadnje tečajniki sklepajo tudi nova nepozabna prijateljstva. V višjih skupinah vključujemo tujega učitelja, ki še nadgradi in utrdi pridobljeno znanje ter razširi poznavanje italijanskega jezika in kulture.


Učbenike in dodatno gradivo vsako leto dopolnjujemo in posodabljamo, saj smo v stiku z najboljšimi in  najpomembnejšimi založniškimi hišami in n njihovimi predstavniki pri nas in v Italiji.  


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja tudi glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečaje vodijo domači in tuji učitelji. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem