FRANCOščINA: Za srednješolce (FR)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Srednješolski programi so namenjeni dijakom srednjih šol, ki se želijo francoščine šele naučiti oziroma želijo svoje znanje iz osnovne in srednje šole še izpopolniti, utrditi ali izboljšati.

Celoletni programi
16 +

Srednješolci lahko obiskujejo začetne ali nadaljevalne tečaje. Srednješolski program je v skladu z Evropskim referenčnim okvirom za tuje jezike (CEFR), kar pomeni, da lahko  tečajniki opravljajo tudi mednarodne izpite DELF Junior/Scolaire. Več o izpitih si lahko preberete TUKAJ.


Program vključuje razvijanje bralnega in slušnega razumevanja ter pisnega in ustnega izražanja. Skrbno izbrana učna gradiva omogočijo tečajnikom prehajanje z nižjega nivoja na višjega. V majhnih skupinah ima vsak posameznik obilo priložnosti, da postavlja vprašanja, sodeluje v razpravah, prav tako pa tudi učitelj dobi veliko povratnih informacij, na podlagi katerih lahko še uspešneje oblikuje pouk. V višjih skupinah vključujemo tujega učitelja, ki še nadgradi in utrdi pridobljeno znanje ter razširi pogled na francoski jezik in frankofonsko kulturo. Spoznavanje zgodovine, kulture in običajev Francije ter kulture frankofonskih dežel vzgaja tečajnike v humanističnem duhu s primerjanjem tuje kulture z domačo, s poznavanjem njene posebnosti in drugačnosti. Tečajniki tako razvijajo strpen odnos do tuje kulture in hkrati utrjujejo svojo identiteto.


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečaje vodijo domači in tuji učitelji. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem