ŠPANščINA: Osnovnošolski program (ŠP)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Španščina na začetni stopnji navduši vsakega tečajnika, saj je sam jezik zelo melodičen, začetna slovnica pa dovolj enostavna, da omogoča učencu uspešno uporabiti španščino v praksi in ga tako vzpodbuditi k nadaljevanju učenja tega jezika.

Celoletni programi
7-10 let 11-14 let

Zagotovo poznate špansko govoreče telenovele s televizijskih ekranov? Kdo jih ne bi… Pred leti je poplava špansko govorečih televizijskih nadaljevank naredila pravo revolucijo, ki je privedla tudi do tega, da so si ljudje zapomnili vse več španskih besed in fraz in španščina je ponovno postala zanimiva. Bogata zgodovina Španije je vplivala tudi na raznolikost ter zanimivost te dežele, mešanica španske kulture in kulture latinsko ameriških dežel pa se odraža na svojevrstnem temperamentu, ki privlači ljudi iz vsega sveta.
 

Vedno večje zanimanje za španski jezik se kaže tudi na večjem vpisu v osnovnošolske programe. Učencem je španski jezik zelo všeč in se ga v sorazmerno kratkem času lahko naučijo dovolj, da lahko uspešno komunicirajo in razumejo svoje vrstnike iz špansko govorečih dežel. 


Programe nenehno dopolnjujemo, pouk pa popestrimo z izbranimi avdio-vizualnimi pripomočki, družabnimi igrami in pesmicami, kratkimi skeči itd. Sestavni del pouka in poučevanja je prav tako spoznavanje španske in latinsko-ameriške glasbe.


Sestavni del učenja tujega jezika predstavlja tudi uporaba interneta ter možnost dostopa do španskih ter srednje in južnoameriških spletnih strani. Priporočamo spletno stran španskega kulturnega inštituta Instituto Cervantes. Na njej najdemo tudi zelo uporabno spletno stran pod naslovom Mi mundo en palabras, ki je posebej namenjena otrokom, ki se učijo španskega jezika.


Osnovnošolski program je v skladu z Evropskim referenčnim okvirom za tuje jezike (CEFR), kar pomeni, da lahko tečajniki opravljajo tudi mednarodne izpite za mlade (DELE A1 Escolar ali DELE A2/B1 Escolar), ki so primerni za mlade od 11 do 17 let. Več o izpitih si lahko preberete TUKAJ.


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečajniki sodelujejo na različnih razstavah, projektih, festivalih in zaključni prireditvi, prav tako pa lahko opravljajo tudi bralno značko Pionirskega doma. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem