LATINščINA: Latinščina

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Tečajniki se v okviru jezikovnega tečaja latinščine in antične civilizacije in kulture na igriv in sproščen način naučijo osnov latinskega jezika in ob tem spoznavajo umetnost in kulturo ljudi ene izmed največjih civilizacij starega sveta.

Celoletni programi
7-10 let 11-14 let 16 +

Pouk temelji na ozaveščanju in sistematizaciji slovnice, poznane že iz osnovnošolskega pouka slovenskega jezika. Pouk latinščine je lahko utrditev znanja slovenske slovnice in obenem nadgradnja le te. Tečajniki dobijo uvid v sistem, po katerem funkcionira večina indoevropskih jezikov, kar predstavlja po eni strani dobro podlago za nadaljnje ukvarjanje s tujimi jeziki, obenem pa tudi večjo podkovanost v materinščini. Spoznavanje besedišča je naravnano na iskanje povezav z že znanimi besedami iz tujih jezikov (angleščina, francoščina, španščina ...) in s slovenskimi tujkami, latinskimi pregovori in frazami. Tečajniki dobijo uvid v korene posameznih tujk  in na podlagi teh razumejo še neznane tuje besede.
 


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečajniki sodelujejo na različnih razstavah, projektih, festivalih in zaključni prireditvi. 

 

Za več informacij nam lahko pišete na jezki@pionirski-dom.si, ali nas pokličete 031 617 806.

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem