FRANCOščINA: Igralne urice (FR)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Igralne urice otroku omogočajo prijeten in sproščen prvi stik s tujim jezikom, pri čemer igra veliko vlogo ustvarjalno vzdušje in prijetno okolje, v katerem se otroci srečajo z jezikom.

Celoletni programi
4-6 let

Z igro, petjem, učenjem rim, plesom, lutkami, gledališčem in likovnim izražanjem se naši najmlajši (štiri- in petletniki) naučijo osnovno besedišče v tujem jeziku. V varnem in ustvarjalnem okolju si pridobijo potrebno samozavest, ki jih tako popelje naproti vedno večjemu usvajanju novega jezika.
 

Vsekakor lahko potrdimo, da se otroci pri igralnih uricah ne samo zabavajo, temveč od uric tudi ogromno odnesejo v smislu znanja in občutka za tuj jezik, kar se kaže v kasnejših letih. Majhni otroci so kot gobice, ki vpijajo vse znanje, ki jim je ponujeno. To zagotovo velja tudi za igralne urice v tujem jeziku, kjer se pedagogi trudijo, da je nov jezik predstavljen na prijeten in raznolik način, skozi katerega otrok spontano doživlja nov jezikovni sistem in ga začne ponotranjati. Še posebej natančno in poglobljeno je pripravljena vsaka posamezna ura, da je čim bolj razgibana, pestra in v kateri so vsakič znova zastavljeni posamezni cilji, ki naj bi jih skozi uro dosegli.
 

Cilji zgodnjega učenja tujega jezika: 

  • pridobivanje pozitivnega odnosa do tujega jezika ter vzpodbujanje in krepitev motivacije za učenje
     
  • usvajanje osnov glasovnega sistema in melodike tujega jezika
  • usvajanje osnov kulturnega ozadja,
  • razvijanje osnovnih spretnosti komuniciranja (slušnega razumevanja in govornega izražanja)
     
  • razvijanje kreativnosti in domišljije

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem