Razpored predstav 19. OFGS - ponedeljek

Objavljamo spored predstav 19. Otroškega festivala gledaliških sanj.

Pionirski dom - Festivalna dvorana
14.03.2022

PONEDELJEK, 4. APRIL 2022

TERMIN

ŠOLA

PREDSTAVA

PRIMERNA ZA

8.30 – 8.55

OŠ Dobrova

Evin dnevnik

II., III. triada

9.10 – 9.40

OŠ Louisa Adamiča Grosuplje in KD Teater Grosuplje

Medvedek Pu

vrtec, I., II., III. triada

9.55 – 10.25

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Katarina in njen lonec

vrtec, I., II., III. triada

10.40 – 11.10

KPD Josip Lavtižar Kranjska Gora

Dinozavrija

vrtec, I., II., III. triada

11.25 – 12.05

OŠ Staneta Žagarja Kranj

Avdicija

II., III. triada

12.20 -13.05

POGOVOR Z ŽIRIJO

 

 

EVIN DNEVNIK

OŠ Dobrova; Dramska skupina

Mentorica: Zvonka Španger

Avtorica teksta: Zvonka Španger

Evi je babica za 14. rojstni dan podarila dnevnik in tako mu zaupa svoje težave. Naveličana je že korona virusa, vseh ukrepov, ki so povezani s tem, predvsem pa ji ni všeč, da so zaradi tega mladi prikrajšani za tisto, kar jim pomeni največ – druženje. Težko ji je tudi, ker je starši ne znajo zares poslušati in se jim zdi pomembna le šola. Poleg tega želijo, da bi izbrala gimnazijo in ne tiste srednje šole, ki si jo želi sama. Dnevniku pa ne zaupa le težav, ampak tudi zabavne dogodke tako iz šole na daljavo kot tudi v živo.

Eva verjame, da se bo življenje spet vrnilo v stare tirnice in da bodo tudi starši spoznali, da je najbolj pomembno to, da je srečna.

 

MEDVEDEK PU

OŠ Louisa Adamiča Grosuplje in KD Teater Grosuplje; GS Hiška

Mentorica: Irena Žerdin

Avtor teksta: A. A. Mulle

Prva pustolovščina malega medvedka je bila, kako priti do medu. Medo je bil lačen in odločil se je prevarati čebele in jim ukrasti med. Prišel je do ideje, da se bo pretvarjal, da je oblak. V ta namen je vzel balon in z njim poletel. Ker so bile čebele nezaupljive do tega čudnega oblaka, so se vznemirile in se začele gibati okoli čebelnjaka. Zavedajoč se, da ne bo prišel do medu, se je Pu odločil, da se spusti nazaj na tla.

Ampak tukaj je bila ena težava, balon s katerim je letel, mu ni pustil, da se spusti. Pomagat mu je prišel Christopher Robin in s pištolo ustrelil v balon. Pu je padel na tla in v strahu je še nekaj časa krčevito držal vrvico, za katero je bil balon privezan.

Kasneje je Pu odšel na obisk k prijatelju Zajcu. Zajec mu je ponudil hrano, tako da se je medvedek najedel masla in medu. Ko je želel oditi domov, ni mogel priti iz zajčje luknje. En teden je moral biti na dieti, da bo lahko prišel ven.

Na koncu pa Pu pomaga poiskati še rep svojemu prijatelju osličku.

 

KATARINA IN NJEN LONEC

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice; Otroška skupina

Mentorica: Nika Brgant

Avtorica teksta: Nika Brgant (navdihnjeno po knjigi Isabelle Carrier – El Cazo de Lorenzo)

V predstavi spoznamo Katarino, ki za sabo vleče lonec. Nihče ne ve kje ga je dobila in zakaj. Zaradi lonca je Katarina drugačna od ostalih. Lonec ji ovira življenje, za veliko stvari se mora potruditi veliko bolj kot ostali. S časom jo lonec začne preveč ovirati in ne dohaja svojih vrstnikov. Lonec predstavlja drugačnost in ostali kmalu vidijo samo še ta lonec. Nihče pa ne razume, da se mora večino dejanj Katarina veliko bolj potruditi in vložiti veliko več energije kot ostali. Ko Katarina sprejme svoj lonec in se ga nauči uporabljati in uporabiti v lastno korist, se lahko na družbeno sprejemljiv in pričakovan način druži z vrstniki.

 

DINOZAVRIJA

KPD Josip Lavtižar Kranjska Gora; Otroška skupina

Mentorica: Nika Brgant

Avtorica teksta: Nika Brgant

Zgodba se začne ko Jure, ki ga prazgodovina zelo zanima, najde portal, ki odpre vrata v deželo dinozavrov. Tako se zgodi, da Jure in še dve prijateljici padejo v Dinozavrijo. V deželi dinozavrov Jure pade v gnezdo krilozavra, dekleti pa malo stran na tla. Jure je v nezavesti, dekleti pa se skušata prebiti do gnezda, da bi se skupaj lahko rešili. Vendar pa se morata prebiti mimo dinozavrov. Spoznamo dinozavre, ki imajo v svoji deželi različne vloge. Nekateri so prijetni in razigrani, drugi iščejo hranila, ki jim razvijajo mogočne prdce, tretji pa preprodajajo mrtvo meso.

Pa je vse res? Dinozavrija zares obstaja? Ali je vse to le plod otroške domišljije ali želje, da tak portal, ki ti odpre vrata v Dinozavrijo, zares obstaja?

 

AVDICIJA

OŠ Staneta Žagarja; Žagarji

Mentorica: Jana Kovač

Avtorji teksta: Jana Kovač z igralci (delno po motivih Pet pepelk)

Punce, ki hočejo igrati, dramskega krožka pa ni, po naključju naletijo na učenca, ki je prišel iz Makedonije. Zaupa jim, da hoče postati igralec in da je režiral eno predstavo. Punce ga nagovorijo, da bi še z njimi naredil eno predstavo – tako pride do avdicije. Le katera bo dobila glavno vlogo?

 

* Za malico otrok, ki sodelujejo na 19. Otroškem festivalu gledaliških sanj, je poskrbel Lidl Slovenija.

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem