Gledališka predstava Žogica Marogica

Za najmlajše smo v gledališkem studiu Pionirskega doma pripravili gledališko otroško igrico, ki jo prav gotovo veliko od vas že pozna … tudi dedki in babice, marsikdo od malčkov pa jo bo z veseljem pogledal prvič.

04.03.2016

Lutkovna igrica, ki jo je napisal Jan Malik in ki je zelo uspešno zaživela tudi v radijskem in televizijskem mediju, se imenuje »Žogica Marogica«. Naši igralci pa so pripravili pravo gledališko predstavo, s katero vas bomo popeljali v svet pravljic in otroške domišljije.

 

Avtor: Jan Malik
Režija: Bojan Martinec
Kostumi: Silva Ros
Glasba: Davor Herceg
Producent: Pionirski dom - Center za kulturo mladih

Igrajo: Mira Petek (babica), Primož Gorišek (dedek), Teja Bitenc (Žogica Marogica), Urh Mlakar (zmaj Tolovaj), Filip Mramor (čuvaj in strašilo), Matija Klasinc (policaj in kužek Postružek),Urša Strehar Benčina (pripovedovalka, ptiček Kraljiček, 1., 2. in 3. zmajček)

 

VSEBINA PREDSTAVE:

 

V majceni sobici majhne hišice v malem mestu sta živela dedek in babica. Bila sta zelo osamljena, saj otrok nista imela. Nekega lepega dne pa je skozi okno priletela žogica; tako lepa je bila in pisana, da sta ji dala ime Žogica Marogica. Imela pa je tudi roke, oči in usta in znala je prav lepo govoriti. Potem pa je priletel strašni zmaj Tolovaj in z žogico odletel iz mesta daleč stran. In kako so otroci pomagali babici in dedku rešiti žogico?

 

Za otroke od 2. leta dalje

Trajanje: 40 min

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem