Gledališka predstava Show strahov

Strahosmešni kabaret za otroke izpod peresa Svetlane Makarovič. Show strahov, namenjen malim in velikim otrokom, ki to zmorejo biti, je zgodba o tem, česa vsega nas je lahko strah.

15.06.2016

Strahosmešni kabaret za otroke izpod peresa Svetlane Makarovič

 

Režija: Violeta Tomič

Avtor glasbe: Davor Herceg

Vokalna mentorica: Eva Moškon

Koreografija: Jan Rozman

Kostumografija in maska: La souris étoilée - Mojca Zvezdana Dernovšek (pletenine) in Incognito Design – Dominika Monte (ostalo)

Igralci: Teja Bitenc, Urša Strehar Benčina, Mira Petek, Tanja Stojanović, Eva Bezek, Matija Klasinc in David Meze

Trajanje: 50 minut

Zvrst: otroški muzikal

Starostna omejitev: 2 - 99 let 

 

Je zabavna pripoved o najrazličnejših strahcih.Vsak si ustvari svoj strah, strahovi pa radi že na prvem vogalu prežijo na nas v različnih podobah: strašijo nas črna vdova, najstrašnejša med pajki; ognjeviti zmaj, ki se je prikradel naravnost z Ljubljanskega gradu; mali vampir, ki se sebe boji še bolj kot kdorkoli drug; volkodlak iz Rdeče kapice, ki je že pozabil svojo osnovno zgodbo; bavbav, ki bi rad pohrustal take otroke, ki nočejo jesti; siva sluza, ki krade spanec z lepljivim kašljem in prehladom; ne manjkajo pa tudi robustna in škodoželjna dvojčka TemRazbov in že davno pokojna baronica von Tintengern, ki je od hude žeje na lovu za črnilom pisateljev. Na koncu tega strašnega in zabavnega muzikala ponovno spoznamo, da je strah na sredini votel, okrog pa ga nič ni. Strahov se nam torej v resnici ni treba bati, še posebej, če si pesnik!

 

Foto: Anže Furlan

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem