Izobraževanje: Naslavljanje predsodkov in stereotipov v literaturi

Vabljeni, da se nam pridružite na profesionalnem izobraževanju Katisa Pionirskega doma, v katerem skupaj nadgrajujemo naša znanja, izkušnje in bogatimo strokovne in pedagoške kompetence.

Kdaj in kje
februar 2022
SOB 5 FEB
05. 02. 2022 OB 09:00 Izobraževanje: Predsodki in stereotipi v literaturi Art center

Vabimo vas na izobraževanje Naslavljanje predsodkov in stereotipov v literaturi kot sredstvo krepljenja kreativnega pisanja in spodbujanja skupinske dinamike, ki bo v soboto, 5. februarja 2022 preko spleta.

 

Želimo vam omogočiti aktivno preizkušanje metode kreativnega pisanja kot orodja za razvoj različnih veščin, ki pripomorejo h krepitvi skupinske dinamike posamezne razredne skupnosti, razvijati občutljivost in spretnost za ustvarjanje okolja enakih možnosti za ranljive skupine, ki temelji na prepoznavanju družbenih predsodkov in stereotipov, spoznati prakse in metode kreativnega pisanja, ki krepijo empatijo in zavedanje o pomenu drugačnosti, spodbujati igrivosti, radovednost in ustvarjalnost za dosego večjega samozavedanja in zavedanja o pomenu skupnosti, povečati senzibilnost za pojave stereotipov in klišejev v literaturi, krepiti sposobnost prepoznavanja kvalitetnih in družbeno odgovornih besedil skozi uporabo pridobljenih tehnik na konkretnih primerih iz šolskega kurikuluma. Skozi delavnice vas bodo vodili Aljoša Harlamov, Nika Kovač, Vesna Tripković, Bjanka Kršmanc in Mojca Čampa.

 

Urnik izobraževanja:

8.50 – 9.00 prihod udeležencev

9.00 – 9.45 Predsodki in stereotipi v družbi, predsodki in stereotipi v učilnici (Nika Kovač)

10.00 – 11.30 Naslavljanje predsodkov in stereotipov v družbi preko analize sodobnih medijev in besedil (Nika Kovač, Vesna Tripković, Mojca Čampa)

11.45 – 13.15 Kako se predsodki in stereotipi v literaturi razvijejo v kliše (Aljoša Harlamov)

13.15 – 14.15 odmor za kosilo

14.15 – 15.45 Poigravanje s klišeji kot izhodišče za ustvarjanje kreativnega besedila (Aljoša Harlamov)

16.00 – 16.45 Skupinsko pisanje kot mehanizem krepljenja skupinske dinamike (Vesna Tripković, Mojca Čampa, Bjanka Kršmanc)

16.45 – 17.00 zaključek in evalvacija

 

Dogodek bo izveden v primeru zadostnega števila prijavljenih. Izobraževanje bo potekalo preko spleta. Prijavljeni bodo povezavo do izobraževanja prejeli v tednu pred dogodkom.

 

Prijave sprejemamo do 31. 1. 2022 preko Katis portala.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem