Tečaji in delavnice

Ničesar še niste dodali med Prijave.
Podrobneje
Celoletni programi
Kratki programi
Individualne ure
Prikaži
PODROBNO

Raziskujte svet umetnosti in znanosti z nami!

 

POLETNE POČITNIŠKE ŠOLE 2024

 

Odkrijte edinstveno kombinacijo uprizoritvene, vizualne in glasbene umetnosti, skupaj z inovativnimi programi znanosti in raziskovanja za otroke. Naša ponudba vključuje:

 

Uprizoritvena Umetnost: Raznolik program gledališča in plesa, ki razvija izraznost in kreativnost.


Vizualna umetnost: Tečaji in delavnice, ki vas popeljejo v svet slikarstva, kiparstva, grafike in sodobne umetnosti.


Glasbena umetnost: Individualno poučevanje glasbil in vokalnega izražanja v vseh žanrih, od klasične do sodobne glasbe.


Znanost in raziskovanje za otroke: Interaktivni programi, ki spodbujajo radovednost in znanstveno razmišljanje pri mladih.


Medijska umetnost: Tečaji, ki se osredotočajo na digitalne umetnosti, film, fotografijo in novomedijsko produkcijo.


Nudimo tudi pripravo na sprejemne izpite na področju vizualne in uprizoritvene umetnosti

 

Naše programe odlikuje pristop, ki spodbuja kreativnost, inovativnost in celostni razvoj. V našem centru boste našli strastne mentorje in navdihujoče okolje, kjer se umetnost in znanost prepletata v harmonično celoto. Pridružite se nam in razširite svoje obzorje skozi umetnost in znanje!

Uprizoritvena umetnost

Uprizoritvena umetnost odpira vrata v drugačne odrske svetove, širi našo domišljijo in krepi samozavest. Na urah gledališča, cirkusa in plesa razgibamo naše možgane in telo in si postavljamo vedno nove izzive. Pri tem krepimo naš individualni izraz in delo v skupini.

Uprizoritvena umetnost
Gledališče
6 + 18 +

Gledališče v Pionirskem domu odlikujejo sproščena komunikacija, brezmejna domišljija, razigranost, svoboda izraza, zabavno in ustvarjalno reševanje problemov ter skrb za drug drugega. Na osnovi tehnik gledališke improvizacije mladi udeleženci pridobivajo in krepijo socialne in individualne veščine, se urijo v javnem nastopanju, razločnem, glasnem in jasnem govoru, se vživljajo v različne vloge, čustva, stanja, sodelujejo z drugimi in hkrati pridobivajo izkušnje prevzemanja pobude, se urijo optimalno delovati v stresnih situacijah ter se učijo, kako si jih olajšati in nasploh pridobivajo dragocene gledališke, odrske in življenjske izkušnje.

Uprizoritvena umetnost
Ples
4 + 18 +

Otroci raziskujejo svojo sposobnost gibanja in skozi določene gibalne interpretacije ozaveščajo svojo telesno shemo. Program omogoča sodelovanje že najmlajšim takoj, ko so sposobni razumeti gibalno strukturo in se integrirati v skupino.

Vizualna umetnost

Otroci skozi vizualno umetnost, povezano s čutno - zaznavnim načinom komuniciranja, izražajo vsakdanje izkušnje sveta. Na delavnicah z individualnim pristopom razvijamo pri otroku lastno govorico, s katero razvija sposobnosti likovne vizualizacije ter višjo raven kulturne zavesti in občutljivosti.

Vizualna umetnost
Likovni ARTbonma
6 +

Likovni ARTbonma je izvirni program za otroke in mladostnike od 6. leta dalje, kjer se učimo osnov risanja, slikanja, kiparstva in grafike.

Vizualna umetnost
Slikarske delavnice za otroke
5 + let 10 + let

Otroci razvijajo samostojno izražanje, uporabljajo osnovne tehnike risanja in slikanja ter s tem pridobijo priložnost in odgovornost vizualizacije svojih želja. Pristop temelji na dialogu med pedagogom in otrokom, da bi lahko kar najbolje razvili otokove individualne posebnosti – pri tem se osredotočamo na razvojno stran prostorske in vizualne ustvarjalnosti, ne zgolj na izdelek. Ključne besede: likovna ustvarjalnost, umetnost, risanje, slikanje, slikarstvo, vizualna umetnost, vizualizacija, umetniški tečaj, likovne delavnice, individualne posebnosti otroka.

Vizualna umetnost
Kiparska in oblikovalska delavnica za otroke in mladino
6 +

Program KIPARSKA IN OBLIKOVALSKA DELAVNICA omogoča otrokom in mladostnikom v sproščenem vzdušju delavnice razvijati ustvarjalni odnos do materialov, tehnik in izbrane likovne naloge. Pozitivna likovna izkušnja obogati njihovo zaznavo in kreativno interakcijo s svetom, ki jih obdaja.

Vizualna umetnost
Slikarske delavnice za najstnike
11+ 18 +

Program SLIKARSTVO je namenjen otrokom od 11. leta dalje so zastavljene kot dejavnost, ki ne vpliva le na otrokov razvoj kreativnega razmišljanja in likovnega izražanja, temveč spodbuja tudi njegovo samozavest ter socialno interakcijo preko likovnega ustvarjanja. Otroci bodo spoznali raznovrstne risarske in slikarske tehnike, preko katerih bodo ustvarjali različne motive. Nekateri izpostavljeni motivi so: tihožitje, figura, portret, avtoportret, krajina, risanje po spominu/domišljiji.

Vizualna umetnost
Priprava na sprejemne izpite za SŠ, ALOU
14 + 18 +

Program je namenjen učencem višjih razredov osnovnih šol in dijakom srednjih šol in študentom Ponuja osnove risanja in pripravo na sprejemne izpite likovnih smeri.

Vizualna umetnost
Kiparske delavnice za odrasle
15 + 18 +

Preko programa KIPARSTVO udeleženci spoznavajo osnovne principe oblikovanja v glini. Z urjenjem spretnosti in opazovanja izdelajo portret, figuro ali drugačno izvirno skulpturo. V nadaljevanju spoznajo tudi druge kiparske materiale in tehnike.

Vizualna umetnost
Grafične delavnice za odrasle
18 +

Preko programa GRAFIKA se udeleženci spoznajo s klasičnimi tehnikami grafike, krepijo abstraktno mišljenje in anticipacijo rezultatov. Obenem dopolnjujejo izročilo mesta Ljubljane kot prestolnice klasične grafike v svetu nasploh (ljubljanska grafična šola, ALUO in Grafični bienale).

Vizualna umetnost
Slikarske delavnice za odrasle
18 +

Na dejavnosti SLIKARSTVO se slušatelji spoznavajo s klasičnimi tehnikami slikarstva, gojijo kreativno in abstraktno razmišljanje in analizirajo lastne likovne rezultate.

Vizualna umetnost
Likovne delavnice za osebe s posebnimi potrebami
11+

V Pionirskem domu pripravljamo izvedbo različnih kulturno-umetniških delavnic z mladimi s posebnimi potrebami in njihovimi mentorji.

Glasbena umetnost

Glasba je umetnost časa, je nesnovna umetnost in zato sta tudi njeno ustvarjanje in posredovanje drugačna. Na delavnicah z individualnim pristopom pri otroku razvijamo glasbene sposobnosti, spodbujamo ustvarjanje avtorskih skladb in omogočamo javno nastopanje.

Glasbena umetnost
Glasbene urice
4-6 let

Otroci bodo aktivirali čutne poti skozi glasbo - od najosnovnejših glasbenih pojmov (ritem, melodija…) do igranja na lastna glasbila in Orffova glasbila. Z izkustvenim učenjem si bodo razvijali ritmični in melodični posluh.

Glasbena umetnost
Glasbena pripravljalnica
5-7 let

Program je pripravljalnica za individualno učenje posameznega inštrumenta. Teoretično znanje nadgrajujemo z igranjem na različna Orffova glasbila obenem pa spoznavamo tudi različne družine glasbil- tipkala, godala,...

Glasbena umetnost
Učenje petja
8 + 18 +

V Pionirskem domu učimo petje ne glede na predznanje in je namenjen vsem, ki imajo veselje do petja ter nastopanja ter si želijo ob zabavnem in sproščenem načinu učenja pridobiti nova znanja in izkušnje.

Glasbena umetnost
Učenje klavirja
8 + 18 +

Program spodbuja ljubezen do igranja klavirja in poslušanja kakovostne glasbe. Namenjen je otrokom, ki bi se radi naučili igrati inštrument in jim omogoča nastopanje v glasbenih skupinah.

Glasbena umetnost
Učenje kitare
8 + 18 +

Kitara je eden od najbolj priljubljenih inštrumentov, program pa omogoča učenje vsakemu, ne glede na predznanje. Gre za individualno obliko dela, kjer otrok spozna glasbeno teorijo in različne kitarske tehnike ter spozna osnove aranžiranja in skladanja.

Glasbena umetnost
Učenje bas kitare
8 + 18 +

Program BAS KITARA omogoča razumevanje vloge basista, osvojitev pravilne tehnike igranja ter osnovnih bas obrazcev. Z individualnim delom pedagog prilagaja program otrokovemu predznanju in sposobnosti.

Glasbena umetnost
Učenje bobnov
8 + 18 +

Program omogoča spoznavanje z osnovami igranja bobnov, sposobnost kreiranja svojega ritma, ki se ga udeleženec nauči tudi pravilno notno zapisati. Spodbujamo sodelovanje z drugimi glasbeniki in razvijamo čut za glasbeno svobodo.

Glasbena umetnost
Učenje saksofona ali blok flavte
8 + 18 +

Učenje zajema branje not, različne tehnike igranja, razvijanje posluha, spoznavanje različnih glasbenih zvrsti od slovenske ljudske, narodno-zabavne, slovenske in tuje popularne glasbe ter klasike.

Glasbena umetnost
Učenje violine
8 + 18 +

Violina spada med najmanjše godalne instrumente. Program omogoča učenje violine vsakemu otroku, ne glede na predznanje. Gre za individualno obliko dela, kjer otrok spozna glasbeno teorijo in različne violinske tehnike ter razvija muzikalnost.

Znanost in raziskovanje za otroke

Otroci svet spoznavajo z lastnimi rokami, glavo in srcem. Učni princip spoznavanja sveta ni vezan na papir, knjigo, svinčnik temveč na vsa možna čutila. Skozi eksperimentiranje preverjajo svoja vprašanja in domneve ter svobodno in ustvarjalno spoznavajo svet, ki nas obdaja.

Znanost in raziskovanje za otroke
Znanost za otroke
4 +

Otroci na delavnicah s konkretnimi poskusi odkrivajo zakonitosti osnovnih pojavov okoli nas, kot so zrak, voda, ogenj, elektrika, magnetizem ter razvijajo ostrino opazovanja in zaznavanja, ugotovitve pa preverjajo s poskusi.

Medijska umetnost

Izobraževalni programi v ospredje postavljajo pomen medijskega opismenjevanja, aktivne participacije in razvijanja medijske pismenosti, kar se v času poplave medijskih vsebin in pogosto instantne hiperprodukcije kaže kot izjemnega pomena v procesu sekundarne (formalne in neformalne) socializacije.

Medijska umetnost
Filmske delavnice
8 +

Otroke spodbujamo k ustvarjalnosti ter razvijamo avdiovizualni okus mladih filmskih navdušencev. Seznanili se bomo z zakonitostmi filmske govorice ter preko gibljivih podob izvabili lastno obliko izražanja.

Cenik za celoletne programe Pionirskega doma

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem