Vesna Tripković

T: 031 702 802

Vesna Tripković je leta 1996 diplomirala na Pedagoški fakulteti in v Pionirskem domu  začela voditi program ČRKARIJA, ki spodbuja bralno kulturo z začetnim opismenjevanjem otrok. Program dopolnjuje z izkušnjami, pridobljenimi na mednarodnem projektu Izobraževanja za mentorje branja v okviru evropskega projekta Leonardo da Vinci po metodi Montserrat Sartojeve, ki temelji na konstruktivizmu.
Konstruktivizem preizkuša tudi na področju naravoslovja, od leta 1997 je avtorica programa MLADI RAZISKOVALCI, ki spodbuja otrokovo iniciativnost in ustvarja izkušnje, ki otroku pokažejo kontradiktornost z njegovimi zamislimi. Inovativni pouk naravoslovja temelji na raziskovalnem učenju in poučevanju ter na samostojnem izvajanju poskusov. 
Z delavnicami s področja naravoslovja, ekologije in oblikovanja je sodelovala na različnih medijih: spletne strani MMC, Slovenski festival znanosti, Slovenski dnevi knjige, sejem Narava zdravje, GR razstava Leonardo da Vinci, Znanstival, Cankarjev dom – Zahodna Sahara. 
Od leta 2007 je vodja znanstvenega festivala HOKUS POKUS.
Je programski in organizacijski vodja Počitniških šol v Pionirskem domu, od leta 2013 je vodja kulturnega oddelka Pionirskega doma.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem