Zimske počitniške šole

Zimske počitniške šole bodo potekale od 27. 2. do 3. 3. v Pionirskem domu.

Pionirski dom - Festivalna dvorana

 

 

 

Kdaj in kje
november 2016
SRE 2 NOV
02. 11. 2016 – 04. 11. 2016 Počitniške šole Pionirski dom
februar 2017
PON 27 FEB
27. 02. 2017 – 03. 03. 2017 Počitniške šole Pionirski dom

VPIŠETE SE LAHKO NA:

 

ŠOLA NEMŠKEGA JEZIKA

Starost: 9 -12 let

Mentorici: Vera Forsthuber, Tami Vreča

Cilj šole nemškega jezika in kulture je otrokom približati osnove nemščine na zabaven, interaktiven, zanimiv in sproščen način. Osnova programa je igra, besedišče pa je razdeljeno po tematskih sklopih: predstavljanje, počitnice, števila, barve, sadje in zelenjava, deli telesa, živali, vreme in naravni pojavi, družina, prijatelji, oblačila, prazniki, aktivnosti. Pouk vključuje pesmice, ročne spretnosti (oblikovanje, izrezovanje izdelkov), igre, rime, projekte in druge aktivnosti. Pomemben del pouka so tudi situacijski dialogi in dramatizacija. Pouk poteka v prostorih Pionirskega doma ter na prostem v njegovi najbližji okolici. Ob zaključku poletne šole pripravimo krajši program, kjer otroci pokažejo, kaj so se med počitniško šolo naučili. Poletno šolo vodijo prijazni učitelji, ki pripravijo zanimiv program in pouk, približajo otrokom nemščino in nemško kulturo ter jih motivirajo za nadaljnje učenje.


ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA

Starost: 7 – 11 let

Mentorici: Maša Ogrizek, Andreja Goetz

Na šoli animiranega filma bomo spoznali celotni ustvarjalni proces: od oblikovanja ideje, zasnove likov, pisanja scenarija, izdelave lutk in scene, snemanja zvoka in animacije ter oblikovanja najavne in odjavne špice. Končni izdelek bo kratki animirani film. Vsak od otrok bo spoznal vse etape ustvarjanja, obenem pa bomo vsakemu od njim omogočili, da se bo temeljiteje posvetil tisti, ki mu individualno najbolj ustreza – bodisi literarni, likovni ali tehnični. Poudarek bo tako na individualnem kot skupinskem delu. Spoznali bomo različne tehnike animacije, predvsem stop motion animacijo in pikselacijo. Skupaj pa si bomo pogledali tudi nekaj primerov kratkega animiranega filma in na ta način otrokom pokazali inovativne načine pripovedovanja zgodb in domiselno likovno govorico, ki ju ne srečajo pogosto v poplavi popularne kulture.

GLASBENA ŠOLA

Starost: 6 -8 let

Mentorica: Teja Bitenc

Poletna glasbena šola je namenjena vsem malim ljubiteljem glasbe. Prvi dan je namenjen ne le spoznavanju udeležencev, pač pa tudi spoznavanju glasbe skozi njene osnovne prvine. Kaj je ritem in kaj melodija? Na koliko načinov lahko z lastnim telesom poustvarjaš oboje? Kakšna je razlika med skladbo in pesmijo? Kaj je to taktirka? Kakšna je razlika med ksilofonom in metalofonom? Na vsa ta in še mnoga vprašanja bomo aktivno iskali odgovore, nato pa bomo pozornost namenili glasbeni pravljici, ki jo bomo skozi teden poustvarjali na najrazličnejše načine. Naučili se bomo njene pesmi, spremljali jo bomo z glasbili, ki jih bomo naredili iz odpadnega in naravnega materiala pa tudi z glasbili Carla Orffa (ksilofon, metalofon, strgalo, palčke, leseni blok…). Seveda ne bomo pozabili na sceno, s katero bomo poskušali poustvariti prostor dogajanja glasbene pravljice. Na koncu bomo spoznali še osnovna pravila gledališkega nastopanja in tako pripravili pravo glasbeno predstavo!

 

Dnevni urnik:
7.30 – 9.00 varstvo otrok, družabne igre
9.00 – 9.30 zajtrk
9.30 – 12.30 program počitniške šole, 1. del
12.30 – 13.30 kosilo + odmor
13.30 – 15.00 program počitniške šole, 2. del
15.00 – 16.30 varstvo otrok, igre na prostem

CENA:
70,00 € (5 dni)
V ceno je všteto pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane (zajtrk, kosilo, malica).

Počitniška šola je petnevna celota, kjer udeleženci programa spoznajo osnove posameznih dejavnosti Pionirskega doma.


Izpolnjeno pogodbo (prijavnico) pošljite na e-naslov: pocitnice@pionirski-dom.si, po faksu: 01/2348 220 ali po pošti na naslov: Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana.
Rezervacija mesta je zagotovljena s plačilom počitniškega varstva.

Po prejemu izpolnjene pogodbe in plačila boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o rezervaciji mesta.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO.

Dodatne informacije (vsak delavnik od 9. do 15. ure): 031 682 134 (Karmen Ručigaj), 031 702 802 (Vesna Tripković).

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem