Saint Patrick's Day Ljubljana - Dónal Lunny!

Kdaj in kje
marec 2018
SRE 14 MAR
14. 03. 2018 OB 20:00 koncert Festivalna dvorana


Irski nacionalni praznik je 17. marca, na dan svetega Patrika in praznovanje tega praznika se je iz Irske sčasoma razširilo v mnoge države sveta. Praznik je tudi priložnost za predstavitev bogate irske kulture, tradicije, talentov ter dosežkov Ircev iz različnih okolij.
Zlati zob in agencija Lip Art events, s podporo Veleposlaništva Irske v Ljubljani, vas vabimo na praznovanje irskega nacionalnega praznika v Sloveniji, dneva sv. Patrika v sredo, 14. 3. 2018 v Festivalni dvorani.

Nastopajo:
Dónal Lunny (bouzouki), Pádraig Rynne (concertina), Noreia in Šola irskega plesa.


Dónal Lunny je irski etno glasbenik in producent, ki je na čelu preporoda irske tradicionalne glasbe že vse od začetkov svoje glasbene kariere. Kot glasbenik in producent je sodeloval z mnogimi irskimi glasbeniki pa tudi z zvenečimi imeni svetovne glasbe, kot so Kate Bush, Mark Knopfler, Bono, Elvis Costello in drugi.
www.allmusic.com/artist/dónal-lunny-mn0000183699/biography

Pádraig Rynne – »fRoots magazine« je njegovo etno glasbo opisal kot eno od najbolj svežih zvokov irske glasbe. Glasbeni virtuoz je skladatelj in producent, ki igra harmoniko concertino. Je pionir v irski tradicionalni glasbi, ki ji je dodal zven eksperimentalne, improvizirane, jazz in elektronske glasbe.
http://padraigrynne.com/

Noreia: "irska glasba z naglasom!"
Skupina NOREIA v našem prostoru že nekaj let aktivno ustvarja na področju irske, škotske in bretonske tradicionalne glasbe. Zasedba izkušenih mladih glasbenikov preigrava etno glasbo, a ne vedno na povsem tradicionalen način. V zadnjem času keltsko tradicijo uspešno spajajo s slovensko tradicionalno glasbo, kar ustvarja nov, unikaten zvok!
www.facebook.com/noreia.band/

Ideja o Šoli irskega plesa se je porodila Irki Joan McIntyre, ki je živela v Sloveniji. Po selitvi nazaj na Irsko pred leti je vodenje šole predala Katji Granda. Vse od odprtja leta 2005 ŠIP nudi sproščene, zabavne in energije polne ure plesa. Znotraj šole deluje tudi skupina za nastopanje, ki z velikim uspehom predstavlja enega najbolj razpoznavnih elementov irske kulture.
http://irskiplesi.com/

Embassy of Ireland Ljubljana
LIP ART events
Klub Zlati Zob

 

VSTOPNICE SO NA VOLJO NA PRODAJNIH MESTIH EVENTIMA

English version:

Ireland’s national day is 17 March, which is Saint Patrick’s Day. This national day is now celebrated in more countries around the world than perhaps any other. It is also an opportunity to celebrate Ireland’s rich culture, traditions, and linkages across the globe. This celebration, in addition, highlights Irish talent, and puts a spotlight on the achievements of the people of Ireland, from all backgrounds. ZLATI ZOB and LIP ART agency, supported by the Embassy of Ireland in Ljubljana, invite you to our celebration in Slovenia of Ireland’s national holiday, St Patrick’s Day, on Wednesday, 14.3.2018 in Festivalna Dvorana.

Performing will be:
Dónal Lunny (bouzouki), Pádraig Rynne (concertina), Noreia and Šola irskega plesa.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem