Mala šola mode - oglejte si posnetek

V Mali šoli mode otroci izvedo, kako in iz česa nastanejo obleke, modni dodatki in tekstil za dom. Spoznajo, da smo ljudje tisti, ki jih z ljubeznijo in pozornostjo oblikujemo, trgovina pa kraj, kjer jih samo kupimo.

Pionirski dom - Center za kulturo mladih

Prijavnico najdete TUKAJ

Potrošništvo in nakupovanje sta preplavila naš vsakdan in postala ena temeljnih "vrednot" naše civilizacije in žal, tudi našega mesta, Ljubljane.Vse, kar potrebujemo, si kupimo, skoraj ničesar več ne naredimo sami. Takšen način razmišljanja in obnašanja je neekološki saj kupujemo in zavržemo preveč predmetov. Večina otrok se danes sploh ne zaveda, da nekdo izdela obleko, torbico, broško, uhane, igračo,...preden jih kupijo v trgovini.

Na delavnicah se bodo naučili, kaj je modna skica in kako se jo nariše; kaj so barve in vzorci in kako se jih aplicira na tekstil; kako se izbere primerne materiale; kaj je kroj in kako se ga naredi; kako se izdela obleke, modne dodatke in dodatke za dom.

Med procesom dela otroci iz odpadnih materialov izbirajo barve, vzorce in kombinacije in ob tem spoznavajo, da skozi ponovno uporabo in reciklažo lahko sami dejavno prispevajo k varovanju in ohranjanju okolja.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem