GIPSY NIGHT: Šukar in Orkester Bojana Ristića (Srb)

ZLATI ZOB in FESTIVALNA DVORANA vabita vse ljubitelje vrhunske romske glasbe na GYPSY NIGHT. Z nami bodo trubači ORKESTRA BOJANA RISTIĆA iz Srbije in domači mojstrI na tamburah ŠUKAR.

Kdaj in kje
december 2016
PET 2 DEC
02. 12. 2016 OB 21:00 koncert Festivalna dvorana
Vstopnice

Klub Zlati zob, ljubljanski hram etno kultur sveta, uspešno deluje že zadnjih osem let. V tem času je gostil številne kvalitetne domače in tuje izvajalce. Od novembra dalje deluje na dveh novih lokacijah: manjši in butični akustični koncerti potekajo v bivši tovarni Teol (nasproti Tržnice Moste), večji koncerti pa bodo potekali v Festivalni dvorani v Ljubljani.

V petek, 2. decembra, 2016, ob 21. uri bo v najlepši plesni dvorani kraljevala romska glasba z neverjetno energijo.

Nastopili bodo: znamenita tamburaška skupina ŠUKAR in najboljši brass band ORKESTAR BOJANA RISTIĆA iz Srbije

 

ORKESTAR BOJANA RISTIĆA

Je bil letos razglašen za najboljši orkester na najslavnejšem in najbolj razvpitem festivalu trubačev na svetu, na Dragačevskem zboru v Guči.

Orkester, ki ga boste videli v živo v Festivalni dvorani bo zaigral nam znane uspešnice kot so: Nesanica, Mito bekrijo, Djurdjevdan, Lipe cvatu, Ružica si bila, Kalašnikov, Čaje Šukarije, Mesečina, Otpisani, La Bamba, We will rock you,... Romski trubači so vroča poslastica, ki te nezavedno spravi v pogon.

 

ŠUKAR

Najlepše pa je poslušati glasbo, ki je odigrana s srcem in dušo, saj je le takrat glasba zares iskrena. Znameniti mojstri romske glasbe ŠUKAR imajo srce in dušo na pravem mestu. Zaznamuje jih uigranost in strast v romski melos ovitih skladb.

Glasbena skupina Šukar (pomeni “lepo in dobro”) so prva in vodilna slovenska zasedba, ki s cigansko glasbo in melodijami s poskočnicami in baladami seznanja domačo javnost in ob tem vzklika:" zadržanost ni zaželjena, navdušeni kriki »Opa!« brez posebnega razloga, pa zelo! "

Duša ciganske glasbe je hkrati silna moč in prefinjenost, z modernimi groove ritmi in  virtuoznostjo, v znamenju ognjevite romske glasbe pa bo večer napolnilo z neverjetno energijo.

 

VSTOPNICE lahko kupite na prodajnih mestih EVENTIMA in MOJEKARTE.SI

CENA: predprodaja 15 EUR, na dan koncerta 20 EUR.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem