Učenje tujih jezikov je bogastvo za prihodnost. Brezplačno preverite svoje znanje in se vključite v primerno skupino.
„Dan karavane na poti” – Marjetka Krapež
Misli so iz rokovnika Pionirski dom za leto 2012

Festivalna dvorana

div big pic

*Več slik si lahko ogledate pod zavihkom galerije, na koncu strani.

NAJEM FESTIVALNE DVORANE


Festivalna dvorana je tehnično opremljena za izvedbo tako zahtevnih kot manj zahtevnih prireditev. Postavitev miz, odra, stolov ter ostalih scenskih elementov prilagodimo glede na število obiskovalcev in vrsto prireditve.  Primerna je za manjše število obiskovalcev ( pod 100) kot za večje število (tudi do 1000 oseb). V primeru manjšega števila obiskovalcev ali razdelitve programa na dva dela (odrski program in pogostitev), dvorano lahko razdelimo na dva dela z veliko rdečo žametno zaveso.


Najamete jo lahko za:

POSLOVNA SREČANJA, KONGRESE, DRUŽABNA SREČANJA, VALETE, MATURE, MODNE REVIJE, SVEČANE VEČERJE, ROJSTNODNEVNE ZABAVE, POROKE, PUSTOVANJA IN NOVOLETNE ZABAVE.

PRIPRAVIMO VAM LAHKO TUDI CELOVITO PONUDBO Z GLEDALIŠKIM PROGRAMOM, V SODELOVANJU S SLOVENSKIM MLADINSKIH GLEDALIŠČEM ALI PANČ FESTIVALOM (STAND UP KOMIKI).

V Festivalni dvorani smo  gostili številne dogodke: izbor Femme Fatal 2014, poslovno srečanje AmCham, kongres marketinške sekcije EF - FANFARE, študentsko zabavo BUJTA REPA, valete različnih osnovnih šol, PANČ festival, različne obletnice in podelitve priznanj podjetij, modne revije, pevske nastope in številna novoletna srečanja zaposlenih.

Že vrsto let sodelujemo s podjetjem Vivo Catering, ki svojo gostinsko ponudbo vedno prilagodi različnim okusom in željam naročnika. Za podjetja, posameznike in druge najemnike Festivalne dvorne vedno pripravimo kakovostno kulinarično in celovito programsko ponudbo, saj si želimo postati eden od prepoznavnih organizatorjev družabnega življenja in prireditev v Ljubljani in širše.

Skozi  leto organiziramo:
Tedenske plese za vse generacije
Prireditve za otroke
Rojstno dnevne zabave
Glasbene matineje - Festivalnice
Gledališke matineje - Igro gledališče išče

TEDENSKI DRUŽABNI PLESI V FESTIVALNI DVORANI

V Festivalni dvorani tudi letos nadaljujemo z novo in svežo plesno sezono. Vabimo vas, da z nami zaplešete družabne plese na že znane ritme angleškega in dunajskega valčka, tanga, foxtrota, disco foxa, sambe, cha cha cha-ja, rumbe, jivea, salse, bachate in mamba.
Oživeli bomo tradicijo skupinskih plesov, ki jih bomo postopoma nadgrajevali z vedno svežimi izpeljankami, seveda pa ne bomo pozabili v najlepši ljubljanski plesni dvorani, na primerno tradicionalno Jenkovo četvorko, ki jo bomo postopoma osvežili in tudi redno obnavljali. Velika novost, ki vam jo letos predstavljamo in ponujamo je sodelovanje s plesnim učiteljem in trenerjem standardnih in latinsko-ameriških plesov iz Studia Ritem, Primožem Mrškom, ki bo med odmori poskrbel za napredek vaših plesnih korakov, ne gleda na to ali ste začetnik ali izkušen plesalec.

 NASLEDNJI PLESNI VEČERI V FESTIVALNI DVORANI:

PLESNI VEČERI V MAJU
  • petek, 8. maj 2015, ob 20.00 s Primožem Mrškom in DJ - Romanom
  • petek, 15. maj 2015, ob 21.00 s Primožem Mrškom in DJ - Romanom
Vstopnina: 6 EUR

JENKOV PLES - zaključni plesni večer
sobota, 30. maj 2015, ob 21.00

Vabljeni v Plečnikovo plesno dvorano na zaključni plesni večer. Zaplesali bomo skozi plesne večere, ki smo jih preživeli skupaj na parketu Festivalne dvorane. Za glasbo bodo poskrbeli stari znanci - glasbena skupina ŠOK.
Vstopnina: 12 EUR


Okvirna časovnica rednih tedenskih plesnih večerov :
20.00 – vstop plesalcev v Festivalno dvorano
20.30 – učenje plesnih korakov s Primožem Mrškom iz Studia Ritem (20 minut)
22.30 – vodena Jenkova četvorka
01.00 – konec večera
Vstopnina rednih plesnih večerov je 6 EUR.
Nakup vstopnic je možen tudi preko spletne strani www.mojekarte.si ali uro pred dogodkom pri blagajni Festivalne dvorane.

NOVO

V Festivalni dvorani lahko v okviru tedenskih plesov praznujete tudi rojstni dan. Naročite si posebno mizo in pogostitev Vivo cateringa. Za vse informacije pišite na sonja.vidonja@pionirski-dom.si
Zaplešete z nami družabne plese na že znane ritme angleškega in dunajskega valčka, tanga, foxtrota, disco foxa, sambe, cha cha cha-ja, rumbe, jivea, salse, bachate in mamba.


ZGODOVINA FESTIVALNE DVORANE

Festivalna dvorana je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani, saj je Plečnikova dvorana prav gotovo najlepša plesna dvorana v Sloveniji. Sprva je bila stavba, poznana tudi kot Baragovo semenišče, ki so jo gradili med leti 1936 in 1941, namenjena nastanitvi semeniščnikov. Postavljena je na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu. Štirinadstropna polkrožna stavba (drugi polkrog, ki bi jo sklenil v poln krog, ni bil nikdar dozidan, čeprav ga je Plečnik v načrtu predvidel) je narejena po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu. Zaprta polkrožna stavba skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Vsako nadstropje na notranji strani stavbe povezuje po vsej dolžini obodni hodnik, ki vodi k posameznim celicam.
Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane. V dvorano vodi monumentalno stopnišče s stebri in okrasnimi skulpturami. Razkošni stebri pa krasijo tudi preddverje in veliko dvorano.
Ni veliko Slovencev, ki še niso bili na prireditvah v Festivalni dvorani. V njej so bile izvedene številne domače in mednarodne plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi,
poroke in številne druge prireditve.
Namenjena pa je tudi najširši predstavitvi ustvarjanja otrok in mladih v Ljubljani in širše. V sodelovanju s sorodnimi društvi in institucijami oblikujemo programe, namenjene otrokom, mladim in odraslim na plesnem, glasbenem in gledališkem področju.

NAJEM FESTIVALNE DVORANE


Dvorana je tehnično opremljena za izvedbo tako zahtevnih kot manj zahtevnih dogodkov. Najamete jo lahko za različne družabne ali poslovne dogodke, večerje, poroke in zabave. S podjetjem Vivo Catering vam na podlagi vaših želja pripravimo različne predloge postavitev miz in stolov. Postavitev je možna tako za izvedbo gala večerij, klubskih dogodkov. V primeru manjšega števila obiskovalcev ali razdelitve programa na dva dela (odrski program in pogostitev) dvorana ponuja tudi sredinsko delitev z veliko rdečo zaveso.
Za podjetja, posameznike in druge najemnike Festivalne dvorne vedno pripravimo kakovostno kulinarično in celovito programsko ponudbo, saj si želimo postati eden od prepoznavnih organizatorjev družabnega življenja in prireditev v Ljubljani in širše.

Skozi  leto organiziramo:
Tedenske plese za vse generacije
Prireditve za otroke
Rojstno dnevne zabave
Glasbene matineje - Festivalnice
Gledališke matineje - Igro gledališče išče

NAJEM PROSTOROV V PIONIRSKEM DOMU:

1.) FESTIVALNA DVORANA

1.950,00 EUR*
celodnevni od 8. ure dalje

CENA VKLJUČUJE:

- uporabo prostora (dvorano z vsemi drugimi spremljajočimi in pomožnimi prostori), postavitev odra poljubne velikosti (max. 8x5) in panojev različnih velikosti (bež / črna barva)
- uporaba obstoječega ozvočenja,
- priprava in uporaba obstoječe scenske luči,
- uporaba platna in video projekcije (5000 lum),
- elemente za dekoracijo,mize in stole
- uporabo garderob in hostesno službo, varnostnik - Fit varovanje,
- dežurno čiščenje, dežurnega delavca in/ali tehnično osebje.

Doplačila:
- Pevski oder: 80,00 eur
- Dodatno ozvočenje za glasbene skupine – od 400,00 EUR dalje
- Postavitev slavnostnega rdeče preproge – 70,00 EUR
- Sledilni svetlobni top – 80,00 EUR
* v ceno ni vštet 22% DDV

Popusti: V primeru uporabe dvorane do 14. ure se cena zniža za 50% V primeru večdnevnega najema dvorane se zniža za 30%.
Za nezahtevne prireditve, organizacije javnih kulturnih programov oziroma projektov (društva ali zavodi ali druge organizacije v javnem interesu), drugi javni zavodi s področja kulture in Mestna občina Ljubljana se cena zniža za 30%.

2.) MALA DVORANA
Dvorana sprejme do 30 oseb, je tehnično opremljena (video, avdio in luč) in primerna za različna srečanja ter izvedbe otroških rojstnih dni.
10-50 € / URO
Najnižja cena pokriva le materialne stroške in je namenjena umetnikom. Najvišja cena predstavlja najvišji možni komercialni najem. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

3.) BALETNA SOBA
Dvorana je namnjena vadbam plesnih in ostalih rekreativnih skupin.
10-50 € / URO
Najnižja cena pokriva le materialne stroške in je namenjena umetnikom. Najvišja cena predstavlja najvišji možni komercialni najem. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

INFORMACIJE:
Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana
Tel.: 01/ 2348 204
E-pošta:sonja.vidonja@pionirski-dom.si
Dosegljivi smo vsak delavnik od 8. do 15. ure.

Datoteke