Ustvarjalnost mladih se na ogled postavi vsako pomlad, ko Pionirski dom organizira štiri festivale: filmskega, glasbenega, gledališkega, naravoslovnega.
„Dan pometen raztresenosti” – Marjetka Krapež
Misli so iz rokovnika Pionirski dom za leto 2012

Festivalna dvorana

div big pic

*Več slik si lahko ogledate pod zavihkom galerije, na koncu strani.

1. PLESNI VEČERI V FESTIVALNI DVORANI:

1.) Plesni večeri z DJ-jem v Festivalni dvorani


OKTOBER

Petek, 9. 10. in 23. 10. 2015, ob 20. uri

NOVEMBER

petek, 6. 11. in 13. 11. 2015 (plesni večer & salsa night), ob 20. uri

DECEMBER

BOŽIČNI PLES - petek, 25.12. 2015 ob 20. uri (nastop glasbene skupine DUO OK)


Vstopnica: 6 EUR
V Festivalni dvorani nadaljujemo s tradicijo rednih petkovih družabnih plesov. Z nami bosta DJ Roman in plesni učitelj Primož Mršek iz plesne šole Studio Ritem.

OB PETKIH VABLJENI TUDI NA PREPLESAVANJE
od 18.00 do 20.00 - preplesavanje vseh standardnih in latinskoameriških plesov, kar vključuje tudi salso (bachato in kizombo) ter swing. Preplesavanja bo vodila Karmen Intihar

Okvirna časovnica rednih tedenskih plesnih večerov :

20.00 – vstop plesalcev v Festivalno dvorano
20.30 – učenje plesnih korakov s Primožem Mrškom iz Studia Ritem (20 minut)
22.30 – vodena Jenkova četvorka
23.30 - skupinski plesi z Deanom Zarnikom
01.00 – konec večera
Nakup vstopnic je možen tudi preko spletne strani www.mojekarte.si ali uro pred dogodkom pri blagajni Festivalne dvorane.

2.) Plesni večeri z živo glasbo v Festivalni dvorani


Ljubljana pleše – revival ‘zlatih šestdesetih’
V upanju, da bi ples ob “živi glasbi” postal del splošne urbane kulture in odraz odličnosti življenja, v Festivalni dvorani nadaljujejo z rednimi sobotnimi družabnimi plesi ob 21. uri, odprtega tipa za vse družabne in plesa željne generacije.
Vstopnina: 12 EUR

Sobota, 17. 10. 2015, ob 21. uri

Ljubljana pleše ob sobota

V upanju, da bi ples ob “živi glasbi” postal del splošne urbane kulture in odraz odličnosti življenja, v Festivalni dvorani nadaljujejo z rednimi sobotnimi družabnimi plesi ob 21. uri, odprtega tipa za vse družabne in plesa željne generacije.

GALA DANCE ORCHESTRA je slovenska profesionalna glasbena skupina, ki izvaja glasbo namenjeno plesalcem. Ima pester program, ki obsega naslednje plesne zvrsti: foxtrot, quick step, swing, samba, slow rock, waltz, rhumba, cha-cha, salsa, rock and roll, bossa nova, disco, salsa, jive, tango, izvajajo pa tudi oldies-goldies, zimzelenčke, pop, rock in še marsikaj drugega za vse, tudi za tiste, ki radi bolj poslušajo in občudujejo, kako se ostali vrtijo na plesišču. Je edina tako številčna zasedba, ki ima redno nastope na plesnih večerih, ki se dogajajo vsako prvo soboto v mesecu, v Casinoju Korona v Kranjski Gori.
V orkestru muzicirajo vrhunski slovenski glasbeniki:

Klemen Smolej – kitarist, umetniški vodja in aranžer
Gregor Grašič – trobenta
Lovro Ravbar – alt saksofon
Adam Klemm – tenor saksofon
Benjamin Prešern – pozavna
Jure Rozman – bobni
Blaž Jurjevčič - klaviature
Klemen Krajc – bas

Najpomembnejšo vlogo pa ima žlahten glas Blaža Vrbiča, enega najboljših slovenskih pevcev, ki z eleganco popelje prisotne skozi noč. Obljubljajo obilico plesnih užitkov ob pestrem glasbenem programu.
Vstopnina: 12 EUR

OGLEJTE SI NEKAJ POSNETKOV

http://youtu.be/ps5aCKQhaMY
http://youtu.be/ipcXGlaQ7L0
http://youtu.be/RAbIX35nmHs
http://youtu.be/OA7xzJ5J7iU
http://youtu.be/WIfuSWrOPiI
http://youtu.be/_QSe69qyhc0
http://youtu.be/FcaXl2l649k

NAJEM FESTIVALNE DVORANE

Festivalna dvorana je tehnično opremljena za izvedbo tako zahtevnih kot manj zahtevnih prireditev. Postavitev miz, odra, stolov ter ostalih scenskih elementov prilagodimo glede na število obiskovalcev in vrsto prireditve.  Primerna je za manjše število obiskovalcev ( pod 100) kot za večje število (tudi do 1000 oseb). V primeru manjšega števila obiskovalcev ali razdelitve programa na dva dela (odrski program in pogostitev), dvorano lahko razdelimo na dva dela z veliko rdečo žametno zaveso.


Najamete jo lahko za:

POSLOVNA SREČANJA, KONGRESE, DRUŽABNA SREČANJA, VALETE, MATURE, MODNE REVIJE, SVEČANE VEČERJE, ROJSTNODNEVNE ZABAVE, POROKE, PUSTOVANJA IN NOVOLETNE ZABAVE.

PRIPRAVIMO VAM LAHKO TUDI CELOVITO PONUDBO Z GLEDALIŠKIM PROGRAMOM, V SODELOVANJU S SLOVENSKIM MLADINSKIH GLEDALIŠČEM ALI PANČ FESTIVALOM (STAND UP KOMIKI).

V Festivalni dvorani smo  gostili številne dogodke: izbor Femme Fatal 2014, poslovno srečanje AmCham, kongres marketinške sekcije EF - FANFARE, študentsko zabavo BUJTA REPA, valete različnih osnovnih šol, PANČ festival, različne obletnice in podelitve priznanj podjetij, modne revije, pevske nastope in številna novoletna srečanja zaposlenih.

Že vrsto let sodelujemo s podjetjem Vivo Catering, ki svojo gostinsko ponudbo vedno prilagodi različnim okusom in željam naročnika. Za podjetja, posameznike in druge najemnike Festivalne dvorne vedno pripravimo kakovostno kulinarično in celovito programsko ponudbo, saj si želimo postati eden od prepoznavnih organizatorjev družabnega življenja in prireditev v Ljubljani in širše.

Skozi  leto organiziramo:
Tedenske plese za vse generacije
Prireditve za otroke
Rojstno dnevne zabave
Glasbene matineje - Festivalnice
Gledališke matineje - Igro gledališče išče


 

NOVO

V Festivalni dvorani lahko v okviru tedenskih plesov praznujete tudi rojstni dan. Naročite si posebno mizo in pogostitev Vivo cateringa. Za vse informacije pišite na sonja.vidonja@pionirski-dom.si

3.) ZGODOVINA FESTIVALNE DVORANE
Festivalna dvorana je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani, saj je Plečnikova dvorana prav gotovo najlepša plesna dvorana v Sloveniji. Sprva je bila stavba, poznana tudi kot Baragovo semenišče, ki so jo gradili med leti 1936 in 1941, namenjena nastanitvi semeniščnikov. Postavljena je na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu. Štirinadstropna polkrožna stavba (drugi polkrog, ki bi jo sklenil v poln krog, ni bil nikdar dozidan, čeprav ga je Plečnik v načrtu predvidel) je narejena po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu. Zaprta polkrožna stavba skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Vsako nadstropje na notranji strani stavbe povezuje po vsej dolžini obodni hodnik, ki vodi k posameznim celicam.
Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane. V dvorano vodi monumentalno stopnišče s stebri in okrasnimi skulpturami. Razkošni stebri pa krasijo tudi preddverje in veliko dvorano.
Ni veliko Slovencev, ki še niso bili na prireditvah v Festivalni dvorani. V njej so bile izvedene številne domače in mednarodne plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi,
poroke in številne druge prireditve.
Namenjena pa je tudi najširši predstavitvi ustvarjanja otrok in mladih v Ljubljani in širše. V sodelovanju s sorodnimi društvi in institucijami oblikujemo programe, namenjene otrokom, mladim in odraslim na plesnem, glasbenem in gledališkem področju.

NAJEM FESTIVALNE DVORANE


Dvorana je tehnično opremljena za izvedbo tako zahtevnih kot manj zahtevnih dogodkov. Najamete jo lahko za različne družabne ali poslovne dogodke, večerje, poroke in zabave. S podjetjem Vivo Catering vam na podlagi vaših želja pripravimo različne predloge postavitev miz in stolov. Postavitev je možna tako za izvedbo gala večerij, klubskih dogodkov. V primeru manjšega števila obiskovalcev ali razdelitve programa na dva dela (odrski program in pogostitev) dvorana ponuja tudi sredinsko delitev z veliko rdečo zaveso.
Za podjetja, posameznike in druge najemnike Festivalne dvorne vedno pripravimo kakovostno kulinarično in celovito programsko ponudbo, saj si želimo postati eden od prepoznavnih organizatorjev družabnega življenja in prireditev v Ljubljani in širše.

Skozi  leto organiziramo:
Tedenske plese za vse generacije
Prireditve za otroke
Rojstno dnevne zabave
Glasbene matineje - Festivalnice
Gledališke matineje - Igro gledališče išče

NAJEM PROSTOROV V PIONIRSKEM DOMU:

1.) FESTIVALNA DVORANA

1.950,00 EUR*
celodnevni od 8. ure dalje

CENA VKLJUČUJE:

- uporabo prostora (dvorano z vsemi drugimi spremljajočimi in pomožnimi prostori), postavitev odra poljubne velikosti (max. 8x5) in panojev različnih velikosti (bež / črna barva)
- uporaba obstoječega ozvočenja,
- priprava in uporaba obstoječe scenske luči,
- uporaba platna in video projekcije (5000 lum),
- elemente za dekoracijo,mize in stole
- uporabo garderob in hostesno službo, varnostnik - Fit varovanje,
- dežurno čiščenje, dežurnega delavca in/ali tehnično osebje.

Doplačila:
- Pevski oder: 80,00 eur
- Dodatno ozvočenje za glasbene skupine – od 400,00 EUR dalje
- Postavitev slavnostnega rdeče preproge – 70,00 EUR
- Sledilni svetlobni top – 80,00 EUR
* v ceno ni vštet 22% DDV

Popusti: V primeru uporabe dvorane do 14. ure se cena zniža za 50% V primeru večdnevnega najema dvorane se zniža za 30%.
Za nezahtevne prireditve, organizacije javnih kulturnih programov oziroma projektov (društva ali zavodi ali druge organizacije v javnem interesu), drugi javni zavodi s področja kulture in Mestna občina Ljubljana se cena zniža za 30%.

2.) MALA DVORANA
Dvorana sprejme do 30 oseb, je tehnično opremljena (video, avdio in luč) in primerna za različna srečanja ter izvedbe otroških rojstnih dni.
10-50 € / URO
Najnižja cena pokriva le materialne stroške in je namenjena umetnikom. Najvišja cena predstavlja najvišji možni komercialni najem. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

3.) BALETNA SOBA
Dvorana je namnjena vadbam plesnih in ostalih rekreativnih skupin.
10-50 € / URO
Najnižja cena pokriva le materialne stroške in je namenjena umetnikom. Najvišja cena predstavlja najvišji možni komercialni najem. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

INFORMACIJE:
Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana
Tel.: 01/ 2348 204
E-pošta:sonja.vidonja@pionirski-dom.si
Dosegljivi smo vsak delavnik od 8. do 15. ure.

Datoteke