BRALNA KULTURA: Literarni klub

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Z otroci bomo razvijali bralno kulturo, odkrivali kakovostno literaturo, s posebnimi aktivnostmi jih bomo spodbujali k branju, se pogovarjali o prebranih knjigah ter tako krepili kritično presojo in jezikovne spretnosti.

Celoletni programi
7-10 let
Začetek: 15. 9. 2016

Na delavnicah bomo na igriv način spoznavali slovenski jezik. Prebirali bomo vrhunska knjižna dela, namenjena otrokom in si o njih izmenjavali mnenja. Posamezne knjige bomo odigrali s pomočjo lutk, urili pa se bomo tudi v pisanju lastnih zgodb, kjer bomo pozorni tako na izvirnost kot pravilen zapis. Otroci bodo tako poglabljali besedni zaklad in negovali domišljijo. Tako pridobljeno znanje jim bo pomagalo pri lepem, izvirnem in samozavestnem pisnem in ustnem izražanju, kar je dragocena popotnica za življenje.
Gre za načrtovano in sistematično dejavnost, ki temelji na ustreznem urniku, strategijah in uporablja starosti bralcev primerno čtivo, pa tudi na predhodni pripravi potrebnih materialov.
Tako se prilagaja specifičnim potrebam vsakega otroka/učenca/bralca, saj so dejavnosti zasnovane tako, da ne ponujajo dokončnih in/ali izdelanih odgovorov, pač pa mora te odkriti bralec sam skozi proces branja in delo s tekstom, večinoma v obliki ponovnega urejanja podatkov in takšnega ali drugačnega spreminjanja informacij, katerega cilj je individualno usvajanje bralne kompetence preko dejavnega iskanja.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem